Helga van Leur presenteert Kersenparty

buren • FruitDelta Rivierenland organiseert dit jaar weer de Nationale Kersenparty. Deze wordt op vrijdag 3 juni gehouden jaar op Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel in Buren. 

De presentatie van de Nationale Kersenparty is in handen van Helga van Leur. Helga is een bekende meteorologe en televisiepresentatrice. 

De Nationale Kersenparty duurt van 15:00 tot 19:00 uur. De gasten beleven en proeven dan zowel letterlijk als figuurlijk van de regio. Dat doen zij tussen de boomgaarden van het landgoed. Tot het programma behoren onder meer een plenair, inhoudelijk gedeelte, een proeverij van heerlijke streekproducten en uiteraard veel mogelijkheid om te netwerken.

Zakelijk evenementenseizoen

De Nationale Kersenparty is tevens de aftrap van het zakelijke evenementenseizoen van FruitDelta Rivierenland én de start van het kersenseizoen in de regio. Op de Nationale Kersenparty treffen partijen elkaar die (gaan) samenwerken aan maatschappelijke opgaven. Dit zijn overheden, onderwijs en onderzoek en ondernemers, maar ook organisaties en georganiseerde inwoners. "Samen willen én gaan zij brede welvaart tot stand brengen voor iedereen die woont, werkt, leert en onderneemt in de regio, maar ook daarbuiten", aldus de organisatie."
Het event - dat plaatsvindt in een prettige, prachtige setting - draait om verbintenissen. "Samen staan we sterk om de maatschappelijke opgaven van de toekomst aan te pakken."

Regionale projecten

Tijdens de Nationale Kersenpart wordt een aantal mooie regionale projecten in de schijnwerpers gezet, zoals projecten die zijn gefinancierd met hulp van het Regionale Investeringsfonds, Regio Deal-projecten en innovaties van regionale ondernemers.