Oldstars Cycling van De Lingerenners

GELDERMALSEN • WTC de Lingerenners omarmt wielrennen voor ouderen. Oldstars Cycling is een licht aangepaste beweegvorm voor wielrennen in verenigingsverband op latere leeftijd. In principe kan iedereen meedoen die in het bezit is van een racefiets of deze aanschaft, maar OldStars Cycling richt zich vooral op de leeftijdsgroep 55+. 

Zonder blessuregevaar

Deze beweegvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde sportieve manier en zonder blessuregevaar (weer) willen bewegen in de buitenlucht en willen genieten van de steeds veranderde omgeving. OldStars Cycling is ook geschikt voor ouderen die ooit aan wielrennen hebben gedaan en door bijvoorbeeld een blessure niet meer zijn gaan fietsen. OldStars Sport is een initiatief van het ouderenfonds Nederland en wordt in Geldermalsen georganiseerd door WTC de Lingerenners. 

Nieuwe training

Binnenkort start er een nieuwe training van zes weken. Gedurende die periode wordt er op woensdagavond een training verzorgd die bestaat uit fietstechniek (remmen/schakelen, balans, klimmen, dalen en dergelijke), veiligheid, fietsen in een groep. En er wordt gewerkt aan de algehele conditie. Geïnteresseerden kunnen via bastiaancorbijn@gmail.com contact opnemen met Bas Corbijn.