• Eigenaresse Barbara (Mireille) heeft al ruim acht jaar ervaring in de drogisterijbranche.
• Eigenaresse Barbara (Mireille) heeft al ruim acht jaar ervaring in de drogisterijbranche. Foto: Bart van Doorn

Mireille: 'Breed aanbod voor iedereen'

hellouw • Sinds 11 november 2021 is de winkel Drogisterij Cadeau Speelgoed Mireille geopend op de Beatrixstraat 36 in Hellouw. Het is een knusse winkel met een enorme diversiteit aan producten. 

Een ieder kan er terecht voor cadeaus, speelgoed en drogisterij-artikelen, het laatste met name op natuurlijke basis. Eigenaresse Barbara (Mireille) heeft al ruim acht jaar ervaring in de drogisterijbranche. Daarom geeft ze graag een goed advies over producten. Het is ook mogelijk om een pasfoto te laten maken, voor officiële documenten en voor groot en klein, waar veel vraag naar is in de omgeving. Daarnaast start zij over een aantal weken een samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, als Bibliotheekpunt! Ook lege batterijen kunnen hier worden gebracht en luier- en incontinentiezakken worden afgehaald. Tenslotte verkoopt Barbara, samen met haar man, ook diverse buitenplanten. Kortom, altijd reden om even langs te gaan.

Op bestelling

In 2019 startte Barbara met de winkel, toen alleen nog op bestelling en via de webshop. Werkend vanuit huis en, sinds november, ook open om binnen te lopen. Er komen mensen uit de wijde omtrek in de winkel om hun producten te kopen.
Barbara heeft ervaring als drogist, maar speelgoed was een nieuwe uitdaging. Ze heeft, samen met haar man, drie kinderen waarvan zij genieten als ze spelen. “Toch is de speelgoedbranche vrij breed. Ondanks dat proberen we zoveel mogelijk diversiteit aan bekende merken aan te bieden."

Mensen bewust maken

De achterliggende gedachte van de winkel is om mensen bewust te maken van wat er in producten zit die ze gebruiken. “Er zitten vaak schadelijke stoffen in producten, maar veel mensen hebben hier geen weet van. Dit betekent natuurlijk niet dat ze hier gelijk mee moeten stoppen, bewustwording is hetgeen dat ik mee wil geven." In haar winkel verkoopt Barbara vooral betere merken, waardoor zij zich onderscheidt. Alles wat ze niet heeft staan is in principe te bestellen en vaak binnen een paar dagen in huis.
Barbara wil heel graag een Natuurgeneeskundige opleiding gaan doen, zodat ze de klant nog beter van advies kan voorzien. En, waar nodig, kan doormeten.

Op tv

Drogisterij Cadeau Speelgoed Mireille is op zondag 8 mei 2022 vanaf 14.00 uur te zien op RTL4, in het programma 'Dit Is Holland' (de herhaling is op 14 mei).