Herovina laat niets heel van Peursum

herwijnen • In Herwijnen werd Peursum met 4-0 verslagen. Herovina stond met rust met 1-0 voor. Spits Kevin Steenbruggen bewaarde het beste tot het laatste. Hij scoorde op schitterende wijze de 4-0.

In de 25e minuut kwam de thuisclub op 1-0 voorsprong. Jesse van Vliet maakte een assist van Steenbruggen goed af. Met hulp van de grabbelde keeper scoorde de weer herstelde Coen de Ridder uit een vrije trap 2-0. Het jeugdig talent Rick Bakker pikte ook weer zijn doelpunt mee en schoot de 3-0 in het netje. Vlak voor tijd slalomde Kevin Steenbruggen alias Zlatan langs vier man en verschalkte de keeper: 4-0.

Krappe overwinning van Haaften

haaften • Haaften deed goede zaken door BZC’14 met 2-1 naar huis te sturen. Op een slecht veld was goed voetbal haast niet mogelijk. Haaften kwam wat gelukkig op een 1-0 voorsprong. Een terugspeelbal van de laatste man van de gasten werd door het hobbelige veld gemist door de keeper.

Sam Onink was er als de kippen bij om de 1-0 te scoren. Dee eerste helft was Haaften beter maar tot echte kansen kwam het niet. In de 60e minuut verdubbelde Johnnie Noorthoek de voorsprong. Een uittrap van keeper Lars Tertoolen verwerkte hij tot een doelpunt. BZC’14 scoorde tien minuten later uit een scrimmage bij een corner 2-1. De gasten gingen wat opportunistischer spelen. Maar het bleef 2-1 voor Haaften.

Ingecalculeerd verlies voor ASH

hendrik-ido-ambacht • IFC was in Hendrik-Ido-Ambacht te sterk voor de ploeg uit Hellouw. Een gehavend ASH kon in de eerste helft de koploper goed bijbenen maar uiteindelijk verloor ASH met 3-1.

Na een half uur kwam ASH op een 1-0 achterstand. Maar door een doelpunt van Maarten van der Meijden kwam ASH vlak voor rust langszij. In de tweede helft verspeelde ASH in een paar minuten de kans om een punt mee naar huis te nemen. In de 65e en 67e minuut maakte de thuisclub 2-1 en 3-1. Tussendoor stopte de Hellouwse keeper Tjeerd van den Heuvel een strafschop.

Rhelico wint van hekkensluiter

drunen • In Drunen werd de plaatselijke FC met 1-2 verslagen. Trainer Adrie van Steijn was duidelijk. "We hebben gewonnen maar het voetbal was om niet aan te gluren.” In de tweede helft kwam Rhelico op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Kylian Heemskerk. Maar niet veel later kwam FC Drunen langszij. Het leek erop dat de niet geheel frisse Rhelico punten zou gaan laten liggen. Maar onder leiding van de weer herstelde Bas van Rijnsbergen rechtte Rhelico zijn rug. Het was uiteindelijk "goudhaantje” Glenn van Gelderen die de winnende scoorde.