• Felicitaties voor 'matchwinner' Mark Steenhuis.
• Felicitaties voor 'matchwinner' Mark Steenhuis. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

vuren • Vuren veegde op een hobbelig veld het gehavende MVV’58 van de mat: 4-1. Mark Steenhuis werd matchwinnaar met een hattrick.

De wedstrijd werd ontsierd door een ernstige blessure van de Meterense rechtsback Dave de Baar. Hij blesseerde zich in de 14e minuut en moest met de brancard van het veld af. Hoogstwaarschijnlijk heeft Dave zijn kuitbeen gebroken. Toen stond het al 1-0 voor de thuisclub Vuren. Luuk van der Vliet was al een aantal keren gevaarlijk geweest toen hij in de zesde minuut op links werd weggestuurd. Zijn voorzet werd vakkundig door spits Bjorn Paul binnengetikt. Een kwartier later was het al 2-0. Een voorzet werd handig binnengeschoten door Mark Steenhuis. Op het sfeervolle Sportpark Vuren had MVV’58 niets te vertellen. Vuren was heer en meester in de eerste helft. Nadat Michael Tahamata net naast had geschoten, strafte Steenhuis een fout in de Meterense verdediging af. Dezelfde Steenhuis had een kwartier voor de rust zijn ‘Moment of Fame’ toen hij zijn derde doelpunt scoorde.

De tweede helft had MVV’58 de zaken beter op orde. Maar de eerste grote kans was voor Vuren. Uit een counter schoot Bjorn Paul in het zijnet. Toch scoorde MVV’58 na een kwartier de tegentreffer. Na aangeven van Jacco de Leeuw maakte Robbert Van Eck 4-1. Hierna hadden de gasten nog een grote mogelijkheid toen een voorzet van Jean-Luc van Mourik niet werd afgerond. Aan de andere kant werd een schot van Tahamata goed gepakt door keeper Rick van Ginkel. Opmerkelijk was dat scheidrechter Roeland uit Sleeuwijk drie keer een vlagsignaal voor buitenspel van de Meterense assistent-scheidsrechter negeerde. De derde keer resulteerde dit in een penalty voor de thuisclub en een gele kaart voor Van Ginkel. Maar Bas van der Vliet schoot de strafschop tegen de paal.

'Spoeling dun'

Assistent-trainer Jacco van Gils was teleurgesteld over de eerste helft. "We wisten dat vandaag de spoeling dun was door het gemis van vijf basisspelers. Maar we speelden de eerste helft erg slap. In de tweede helft zijn we met drie spitsen gaan spelen en achterin één op één. Hierdoor hadden we iets meer dreiging, maar te weinig om resultaat te boeken.” Bij de tegenpartij ziet trainer Kolf na de zeperd van vorige week weer perspectief. "Het kwam er nu een keer uit. Ik durf te stellen dat we voetballend één van de beste teams zijn in deze klasse."