Herovina laat Lekvogels kansloo

herwijnen • In Herwijnen werd het 5-2 voor de thuisclub. Namens Herovina scoorde Jesse van Vliet (2x). Kevin Steenbruggen, Frank Clement en Rick Bakker. Na een kwartier kwam de thuisclub op 1-0 door een doelpunt van Rick Bakker. In de 40e minuut verdubbelde Jesse van Vliet de voorsprong toen hij een diepe bal mooi afrondde.  In de tweede helft kwam Lekvogels goed uit de kleedkamers en scoorde 2-1. Maar in de 70e minuut maakte invaller Clement aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 binnen te schieten.  Herovina kreeg hierna nog een aantal kansen. Kavin Steenbruggen en Jesse van Vliet (tweede goals) zorgden voor 4-1 en 5-1. De gasten uit Lexmond deden twee minuten voor tijd iets terug door de 5-2 te scoren.

Rhelico laat de overwinning glippen

rumpt • Rhelico liet de overwinning glippen in het thuisduel tegen Kerkwijk. In de laatste minuut kwamen de gasten langszij: 1-1. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kwam Rhelico op voorsprong door Niels Lobregt. Hierna had Rhelico legio mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Maar in de “dying seconds” maakte Kerkwijk uit een vrije trap 1-1. Toch was trainer Adrie van Steijn niet ontevreden. “We waren gelijkwaardige aan elkaar. Kerkwijk is net als wij ook een jonge enthousiaste ploeg. We hebben niet echt goed gevoetbald maar wel hard gewerkt.”

ASH speelt gelijk tegen GSC/ODS

dordrecht • In Dordrecht speelde ASH voor de derde keer op rij gelijk. Tegen de fusieclub GSC/ODS werd het 1-1. Luuk van Noord maakte het enige doelpunt voor de gasten uit Hellouw. Trainer Gilbert Smit had complimenten voor de spelers. “We waren wat gehavend omdat de broers Hak niet aanwezig waren. Hierdoor moest ik wat aanpassen op het middenveld. De jongens hebben het goed ingevuld.” ASH kwam na een half uur op 0-1 voorsprong door Van Noord. Net na rust viel een voorzet van de thuisclub pardoes in het doel. Hierna waren er kansen over en weer maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

GVV boekt mooie zege op Willem II

geldermalsen • In Geldermalsen troefde GVV het Brabantse Willem II af op mentaliteit. GVV wist een 1-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Calis Cornellisen en Ronald Meering (2x) waren de doelpuntenmakers. In de 26e minuut kwam GVV op voorsprong toen Cornelissen een corner mooi binnentikte. Maar 10 minuten later was het na een dekkingsfout alweer 1-1. Na rust kwamen de Tilburgers op een 1-2 voorsprong. Maar hierna draaide gelegenheidspits Ronald Meering de rollen om. Hij scoorde twee keer met het hoofd en zette 3-2 op het scorebord. Trainer Freek Wittenrood was erg tevreden. ”Dit was een collectieve overwinning. We hebben nu 28 punten en het seizoen is nu al geslaagd.”