Expositie in synagoge Buren

buren • Portretschilder Marike Cools en natuurkunstenaar Bart Ensing brengen hun kunst samen in de synagoge in Buren. 

Kunst met mensen én de natuur als onderwerp, binnen én buiten verbonden. Bart Ensing maakt kunst mét en ín de natuur. Sculpturen van in de natuur gevonden hout, organisch vormgegeven, en installaties buiten, vaak in bomen. Die laatste vertaalde hij naar kleine, poëtische installaties waarmee hij de natuur naar binnen haalt. Hij toont ze in de synagoge, samen met houtsculpturen die veelal de mens weergeven, abstract, krachtig en aaibaar. Marike Cools is beeldend kunstenaar/portretschilder. 

Bij het vervaardigen van haar schilderijen wordt ze vooral geïnspireerd door de kracht en het mysterie van de mens. Het innerlijke, de uitstraling, de achterliggende emotie probeert zij vanuit een momentopname over te brengen op de toeschouwer. De twee disciplines vullen elkaar in de Synagoge aan tot een mooi en gevoelig geheel. De expositie is open van donderdag 21 tot en met zondag 24 april, van13 tot 17 uur. U wordt ontvangen door de kunstenaars. De Synagoge bevindt zich aan de Kniphoek 14 in Buren.


Toerrit vanaf het dorpsplein

est • In Est is er op tweede paasdagmiddag 18 april een nieuw uniek evenement. De A-Ford club start namelijk hun toerrit vanaf het dorpsplein. Er hebben zo'n 40 auto's ingeschreven dus het zal een mooie en drukke bedoeling worden op het dorpsplein met klassieke auto's van uitsluitend het merk Ford met bouwjaren rond 1920/30. Rond 13.00 zullen de auto's vertrekken voor een rit door de Betuwe dus wees welkom op het dorpsplein tussen 12 en 13:00 aanstaande maandag.


Buren doet mee aan NK Tegelwippen

buren • De gemeente Buren wil, samen met inwoners, ondernemers en organisaties, zorgen voor meer groen. Door het weghalen van tegels stroomt regenwater beter de grond in en wordt het minder heet in de tuin. 

Buren doet daarom mee aan het NK Tegelwippen, van maart tot en met oktober. De gemeente organiseert diverse acties. Zo wordt het voor inwoners makkelijker én leuker om tegels uit de grond te halen. Iedereen kan meedoen. Een actie aanmelden kan via duurzaamheid@buren.nl. De gemeente neemt dan contact op. Pieter Neven, wethouder duurzaamheid, zegt: "Meer groen in de tuin heeft veel voordelen voor onze gezondheid en omgeving. Een groene tuin geeft verkoeling in de zomer en zorgt dat water beter weg kan lopen. Dieren vinden voedsel in een groene tuin en de lucht in een tuin met veel planten is schoner. Een goede reden om mee te doen aan het NK Tegelwippen. Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. Tegel eruit, plantje erin." Inwoners kunnen, als ze tegels in hun tuin vervangen door groen, dat - met bewijsfoto - melden via www.nktegelwippen.nl.