'Joodse huizen' deel acht verschijnt

regio • Paul Welling uit Tiel schreef twee verhalen over Joodse slagersfamilies uit Tiel en Ophemert. Het zijn verhalen over het dagelijks leven vóór de Tweede Wereldoorlog. Zijn bijdragen worden gepubliceerd in deel acht van het boek 'Joodse Huizen - verhalen over vooroorlogse bewoners' van de Stichting Amphora Books. Het boek wordt op zondag 24 april in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam gepresenteerd. Alexander Pechtold krijgt het eerste exemplaar, omdat in het boek een verhaal over zijn familie staat. ISBN: 9789064461569; prijs: 21 euro; info@amphorabooks.nl


Zaaidag in de Heemtuin

geldermalsen • Zaaidag, zaterdag 23 april in de Heemtuin te Geldermalsen. De Heemtuin Geldermalsen bestaat 45 jaar. Ode aan de Linge heeft een initiatief gestart om samen met de Fruitmotor, Vereniging Behoud Lingelandschap, IVN, de gemeente West Betuwe en bewoners, deze kleine wildernis in Geldermalsen te omarmen en er meer biodiversiteit in te brengen. Onder de projectnaam ‘Hart voor de Heemtuin’ is men eens in de twee weken op zaterdag actief in de Heemtuin, gewapend met schop, hark, kruiwagen en een lunch staan ze er rond 11.00 uur. Zaterdag 23 april staan ze er weer, dan gaan ze met 60 m2 zaaigoed van de Fruitmotor (Gonzend Rivierenland) aan de slag. Steun dit initiatief of mensen die ideeën hebben zijn welkom in de Heemtuin in Geldermalsen op de 23e, aanmelden kan via info@hartvoordeheemtuin.nl of info@odeaandelinge.nl Tot slot de Heemtuin is ook het kleurrijke decor van het Ode aan de Linge festival op 6 juni. Men gaat dan de heemtuinwereld mooier maken.


BINGO in Opijnen

opijnen • Vrijdag 22 april bent u weer van harte welkom voor de BINGO in de Keijsershof. De zaal is open vanaf 19.15 uur.