Dames 1 De Linge/PCG knokkend ten onder

Leerdam/Arnhem • Afgelopen wedstrijd moesten de Dames 1 van de Linge/PCG naar Arnhem. Het beloofde een zware wedstrijd te worden. De vorige keer verloren de dames met 3-7 thuis van de ploeg uit Arnhem. Ook deze wedstrijd kon dus nog alle kanten op.

Vastberaden en met een focus vanaf de start van de wedstrijd gingen de dames het gevecht met ENC Arnhem aan. Jammer genoeg was dit niet te zien in het verloop van de score. Waar de dames van de combinatie uit Leerdam en Gorinchem moeite hadden om de bal toch in dat net te krijgen, leek de tegenstander met al het gemak van de wereld te scoren. De dames van De Linge/PCG keken dan ook al snel tegen een achterstand van 4-0 aan. 

Herpakken

Toch wist de ploeg zich te herpakken en knokten de dames voor wat het waard was. Ze vochten zichzelf terug naar een 5-3 achterstand.
Ondanks de prachtige doelpunten van Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter en het feit dat de dames bleven knokken tot het einde, bleek de tegenstander toch een maatje te groot. Vooral in de derde periode liep de tegenstander aardig uit, waardoor toch een geflatteerde uitslag ontstond van 19-9.

Doelpunten

De doelpuntenmakers in de wedstrijd tegen ENC Arnhem waren:
Lisanne Plenter: 4 doelpunten
Kimberly de Pater: 2 doelpunten
Merel van der Veen: 1 doelpunt
Sybrina Lauritsen: 1 doelpunt
Laura van den Brom: 1 doelpunt

Komende wedstrijden

Aanstaande woensdag spelen de dames een inhaalwedstrijd tegen De Vennen in Dongen en op zaterdag 23 april is dan de return in het Caribabad.
Op paaszaterdag is er geen competitieronde.