Haaften verliest vlak voor tijd

HAAFTEN • Haaften leed een zure nederlaag. In ’s Gravenmoer werd na een gelijkopgaand duel vlak voor tijd met 2-1 van ONI verloren. Het na de winterpauze nog ongeslagen ONI kreeg voor rust iets meer mogelijkheden maar scoorde niet. Drie minuten na de thee nam ONI alsnog met 1-0 de leiding. Haaften werd toen sterker. De 1-1 gelijkmaker van Danny Verwolf uit een pass van Michael Smit was verdiend. Haaften leek zelfs te gaan winnen, maar kansen voor Johnnie Noorthoek, Danny Verwolf en Jeffrey Wolf bleven onbenut. In de jacht op volle winst was Haaften wat te aanvallend en daar profiteerde ONI bij een uitval met de late winnende 2-1 van.

Weer gelijkspel voor ASH

HELLOUW • Voor de tweede week op rij speelde ASH gelijk. In Hellouw werd het tegen Peursum een 1-1 remise. Beide doelpunten vielen al voor rust. ASH beheerste het eerste half uur. Dat leverde na twintig minuten een verdiende 1-0 voorsprong op. Thijmen Noordam schoot zuiver in de hoek raak: 1-0. In het slotkwartier voor rust raakte ASH de grip kwijt. In de 38e minuut kwam Peursum tot 1-1 langszij doordat een vrije trap werd doorgekopt tot in het doel. De tweede helft was minder enerverend. Arnoud van Arendonk had pech met een schot tegen de paal. Tijdens het slotkwartier moest ASH meermalen nog wel opletten voor de Peursumse counters.

GVV haalt na rust fors uit: 6-0

GELDERMALSEN • GVV haalde thuis tegen het zwakke FC Drunen fors uit. Bij rust was het nog 0-0 maar in het laatste half uur scoorde GVV liefst zes keer. Bij de 6-0 winst waren vier goals van Marcel van der Heijden en twee doelpunten van Nick van Arkel. Voor rust was GVV niet scherp genoeg. Daardoor bleef het lang 0-0. Tien minuten voor de pauze werd de geblesseerde Brandon Monhemius door goalgetter Marcel van der Heijden vervangen. Een kwartier na de thee brak Nick van Arkel met 1-0 de ban. Toen was het hek van de dam en Marcel van der Heijden zorgde al snel voor 2-0. Uit een penalty maakte Nick van Arkel zijn tweede doelpunt: 3-0. Marcel van der Heijden fabriceerde nadien nog eens een zuivere hattrick( 4-0, 5-0 en 6-0) en scoorde dus in totaal viermaal.

Vanavond de derby Asperen-SVS'65

ASPEREN • Vanavond (dinsdag 12 april) wordt vanaf acht uur in Asperen de Lingederby tegen SVS’65 gespeeld. In dit belangrijke inhaalduel kan Asperen bij een zege naar de derde plaats in de vierde klasse E klimmen. Ook de tweede plaats direct achter de ongeslagen koploper IFC, dat komende zaterdag naar Asperen komt, is dan binnen bereik. Die kostbare posities geven straks recht op deelname aan de promotienacompetitie. SVS’65 zal dinsdagavond in Asperen echter revanche willen voor de in Spijk geleden 2-3 nederlaag. Arbiter Nico Hardenbol uit Lexmond zal deze streekderby in Asperen leiden.