TRICHT • Tricht blijft in de tweede klasse duels met één goal verschil winnen. Zaterdag werd thuis tegen Altena met 1-0 zo al de vijfde nipte zege op rij behaald. Tim van Dijken was matchwinner.

Het was overigens een matige wedstrijd. Ramon van Soelen loste na 25 minuten het eerste goede Trichtse schot, maar Altena-keeper Rob de Groot redde. Voor beide teams was 0-0 een terechte pauzestand.

Doelpunt

Een foute trap van Altena-keeper Rob de Groot brak de wedstrijd negen minuten na rust open. Luke van Dijken lanceerde meteen zijn tweelingbroer Tim van Dijken, die met 1-0 zijn zevende competitiedoelpunt in de verre hoek schoot.

Even later had Tricht verder afstand kunnen nemen, maar Rick de Jongh schoot naast. Daardoor bleef het spannend en kon Patrick Zwart voor een dreigend Brabants schot zorgen. Bij een terugspeelbal van Sander Kars en bij een schot van Julian Geelhoedt voorkwam Trichts keeper Rian Drost in de slotfase de gelijkmaker.

Met 24 punten wist Tricht dankzij deze 1-0 winst Altena in de omvangrijke middenmoot nu zelfs te passeren.