Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis

neerijnen • Op zondag 21 april is er een concert in de serie Rivierenland Klassiek in het Stroomhuis. De broers Eduard (2001) en Thomas (2002) Preda, de Preda Brothers, zorgen voor muzikaal spektakel! 

Ze vinden het geweldig om als duo op te treden: het is een feest om ze samen te zien spelen. Ze werden geïnspireerd door hun vader, de virtuoze jazzmusicus en multi-instrumentalist Marius Preda. 

Eduard is een klassiek geschoold pianist die de kunst van het improviseren en componeren al sinds jonge leeftijd in de vingers heeft. Thomas speelt de elektrische basgitaar. Daarnaast maakt hij elektronische muziek en houdt hij zich bezig met songwriting/rappen. Net als Eduard werd Thomas aangenomen bij The Berklee College of Music in Boston om daar zijn muziekstudie te vervolgen. Helaas kon hij door de Covid-pandemie niet aan zijn eerste semester beginnen.

Twee verschillende werelden, maar toch hebben ze samen een ding in gemeen: jazz. Van bekende nummers als ‘Fly me to the Moon’ en ‘Jailhouse Rock’, die ze in een eigen bewerking spelen, maken ze ook crossovers met klassieke muziek. Zo hebben de twee broers een eigen ‘jazzy’ bewerking gemaakt op een bekend stuk van Frederic Chopin.

De jonge artiesten verheugen zich om een onvergetelijk concert te presenteren. Datum: zondag 17 april 2022, aanvang 15.00 uur. Vooraf reserveren via de website van Stroomhuis Neerijnen (www.stroomhuisneerijnen.nl). De entree is €20,- incl. een drankje.


Betuwse Jeugd Kampen 

betuwe • Over een paar maanden worden vanuit de Betuwse Jeugd Kampen (BJK) de tenten voor de jeugdvakanties weer opgezet in Overasselt. Kinderen tussen de pakweg 9 en 13 jaar kunnen mee. Omdat er zoveel sponsoren zijn, kunnen de kosten van deelname laag worden gehouden. Als minder draagkrachtige ouders hun kind(eren) een vakantieweek bij de Betuwse Jeugdkampen gunnen, maar dat niet kunnen bekostigen, is daar een mouw aan te passen. Contactpersoon hiervoor is Mechelien Woldringh, voorzitter en vertrouwenspersoon van de BJK, telefoonnummer 06 19 59 70 27. www.betuwsejeugdkampen.nl