SLG in Tiel op zoek naar ambassadeur

regio • Veel particulieren in Gelderland proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin - een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming - heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden en zijn vaak de aantrekkelijke parels in het agrarisch landschap. Voor deze groep particulieren eigenaren is er het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zet voor deze groep particuliere eigenaren een praktijknetwerk op voor kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. Deelnemers aan het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn particulieren met eigen grond, die verdieping zoeken over biodiversiteit. Hieraan is behoefte, want inmiddels hebben zich al zo'n zestig belangstellenden voor het praktijknetwerk aangemeld. In het netwerk zoekt SLG voor elke Gelderse gemeente een ambassadeur. Er zíjn al ambassadeurs voor zeventien gemeenten. Voor het Rivierengebied is SLG op zoek naar ambassadeurs voor onder meer de gemeenten Tiel, West Betuwe en Neder-Betuwe. Info: landschapsbeheergelderland.nl/praktijknetwerk-biodiversiteit-buitenlui/.


Tielse autodealers open met Pasen

tiel • De Tielse autodealers openen op tweede paasdag hun showrooms vol nieuwe en gebruikte auto's. Tijdens Pasen profiteren kopers van extra hoge inruilprijzen en kortingen bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. De autodealers die meedoen zijn Mulders Autobedrijf, De Waal Autogroep, Van Mossel, Kooijman Autogroep, Ford Gerritse-Hendriks, Louwman Mercedes-Benz, Volvo Henk Scholten en Autobedrijf AJO. Deze acht dealers zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken voor een bezoek is aan te raden. Op autodealerstiel.nl staat alle info. Een ieder is welkom, de koffie staat klaar.


Velveteen Rabbit

CULEMBORG • Het Culemborgs-Utrechtse Velveteen Rabbit is vrijdagavond uitgeroepen tot winnaar van de popprijs 'Parel van de Betuwe'. Tijdens deze 31ste editie van de bandwedstrijd streden zes bands en artiesten in een uitverkochte Gelderlandfabriek in Culemborg om de prijzen en de eer. De uit vijf personen bestaande jury had het lastig. Opgeteld bleek Velveteen Rabbit de hoogste waardering te krijgen, op de voet gevolgd door de Betuwse ‘boerenrockband' Rampspoed en singer-songwriter Caya uit Tiel, die de tweede plaats deelden. De winnaars kregen een budget van 300 euro, de nummers twee elk 150 euro. De piepjonge leden van 6 Times a Charm, een nieuw bandje van leerlingen van ORS Lek en Linge in Culemborg, werden verrast met de Gouden Koffer. Deze ‘pretprijs' gaat naar de deelnemer die de beste cover vertolkt. Bij de Parel 2022 móest het een nummer van Britney Spears zijn. De publieksprijs, een cheque van 100 euro, was voor Rampspoed.