West Betuwe • De Adviesraad Sociaal Domein van de Gemeente West Betuwe heeft als taak om de gemeente gevraagd en ongevraagd te adviseren over beleid op het gebied van het sociaal domein.

Binnen het sociaal domein hebben gemeenten verantwoordelijkheden in de zorg en ondersteuning aan hun inwoners. Dat is op het gebied van zorg, participatie en zelfredzaamheid, werk en jeugdhulp. Deze taken zijn vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet, Jeugdwet en de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart heeft de Adviesraad Sociaal Domein West Betuwe een gespreksavond georganiseerd met alle lokale politieke partijen. Doel van de avond was om een aantal aandachtsgebieden met elkaar te bespreken. Alle partijen bezochten deze gespreksavond. Soms was dat met hun lijstrekker of met een lid van hun kandidatenlijst.
De aandachtsgebieden die op deze gespreksavond werden besproken, zijn de zorg voor een toegankelijke en ondersteunende gemeente West Betuwe, de extra aandacht voor de jeugd, het verstevigen van het armoedebeleid en de aanpak van eenzaamheid.

De Adviesraad Sociaal Domein streeft ernaar dat de onderwerpen die met de politieke partijen zijn besproken worden betrokken bij het op te stellen collegeprogramma.

Lezers die geïnteresseerd zijn in de activiteiten of lidmaatschap van de Adviesraad Sociaal Domein kunnen contact opnemen met voorzitter Peter van Delden (06-22201805) of met Peter van Veluw, ambtenaar sociaal domein van de gemeente West Betuwe (06-50079362).