Waterpolotraining door Paul Metz

Leerdam • Op donderdag 7 april 2022 geeft Paul Metz, voormalig bondcoach van de vrouwen, waterpoloboegbeeld en oud-manager talentontwikkeling van de KNZB, aan de jeugd van de LINGE/PCG een leuke gasttraining in zwembad Berenschot in Leerdam.

Vanaf 18.30 uur is er inloop en om 18:45 uur zal Paul starten met een kleine presentatie in het restaurant om vervolgens van 19:00 uur tot 20:00 uur het water in te gaan.

Het is een training voor alle jeugd van de LINGE/PCG met aanhang. Vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom. Voor wie eens kennis wil maken met waterpolo is deze training het juiste moment om eens aan te haken. Wie mee wil doen moet enkel in het bezit zijn van een zwemdiploma.


Frans van Helvoirt nieuwe trainer MVV'58

Meteren • Frans van Helvoirt (53) is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal van MVV’58. Hij heeft een contract ondertekend voor één seizoen bij de zaterdag-derdeklasser uit Meteren.

Van Helvoirt, woonachtig in Waalwijk, staat momenteel nog aan het roer bij “zijn club” Baardwijk uit Waalwijk. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de voetbalwereld en heeft als voetballer gespeeld bij Baardwijk, WSC, RKC en Achilles Veen en is trainer geweest van S.V. Capelle, Olympia’60, Waspik, Noad’32, Good Luck, Terheijden en VCB. 

Het bestuur van MVV’58 verwacht met Frans van Helvoirt de juiste trainer aangetrokken te hebben om de volgende stap te zetten met de nog jonge ploeg.


Isis Versluis achtste in Spijkenisse

regio • Jan van Arckel-jeugdrenner Isis Versluis is zaterdag achtste geworden in categorie 5 van de Arie Verheij Jeugdronde in Spijkenisse.

Aan kop van het peloton smeet Isis vol in de wind met haar krachten om het gat naar de koplopers te dichten. Dat lukte, maar in de sprint kwam de Meerkerkse tekort voor een podiumplaats.
De nieuwelingen van Jan van Arckel reden een afwachtingswedstrijd in het Belgische Zutendaal. Bram Jansen (Lexmond) reed een uitstekende koers en klasseerde zich als negentiende.
Op het heuvelachtige parcours zat Mees Bassa (Goudriaan) tot twee keer toe achter een valpartij. De tweede keer kon hij niet meer terugkomen en moest hij de strijd staken.


Mondiaal startveld in AWM

REGIO • Op 16 april meten de clubteams van onder meer Jan van Arckel uit Gorinchem en DRC De Mol uit Dordrecht zich met renners uit Nieuw-Zeeland, Canada, Tsjechië en Groot-Brittannië. Zelden was het deelnemersveld van de Arno Wallaard Memorial zo divers.