asperen • De Asperense volleyballers van WHV ontvingen zaterdag in sporthal De Wiel de mannen van Move4U uit Vlaardingen.

WHV was de betere ploeg maar moest toch toestaan dat de tegenstander een set wist te winnen. Na de 3-1 overwinning bekleedt de ploeg nu de tweede plaats op de ranglijst. Deze ranglijst is wel anders bepaald dan normaal, vanwege het feit dat er links en rechts wedstrijden uitvallen. Ook zal er geen officiële kampioen worden uitgeroepen.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Het spel golfde op en neer. Langzaam werd de passing aan Asperense zijde zorgvuldiger, zodat het motortje begon te draaien. Vanaf dat moment kreeg WHV de overhand in het spel. Zo werd met 25-21 de eerste set binnengehaald.
In de tweede set was de Asperense ploeg simpelweg sterker in de breedte en kwam daardoor net wat gemakkelijker aan de punten dan de tegenstander. Zowel aanvallend, blokkerend en met de service kwam WHV vaker en makkelijker tot scoren. Dit leidde tot een 25-17 setwinst en de overwinning leek binnen handbereik. Toch moest WHV in de derde set toelaten dat de tegenstander via enkele servicereeksen een voorsprong pakte. Ook wat slordigheden in de slotfase zorgden uiteindelijk voor een 24-26 nederlaag in deze set. Move4U leek tevreden met de setwinst want in de vierde set zakte de tegenstand terug. De Asperense ploeg pakte al snel een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Met 25-15 werd de 3-1 overwinning veilig gesteld.
De volgende wedstrijd voor WHV is de uitwedstrijd tegen de Rotterdamse studenten. Donderdagavond 14 april spelen zij om 21.30 tegen Erasmus Volley.