Haaften stuurt BLC met lege handen naar huis

haaften • Op sportcomplex Elzenbos won Haaften verdiend met 2-0 van BLC. Jordy Perdon scoorde namens de thuisploeg twee keer. Bart Fransen was realistisch. “We hebben als collectief er hard voor gewerkt en niets weggegeven. Daar heeft de kwaliteit van het veld ook aan meegeholpen. BLC is een ploeg met goede technische voetballers en moet het hebben van goed combinatiespel. Dat laat ons slechte veld niet toe.” Na 40 seconden had Haaften al op voorsprong moeten komen toen een schot ven Mats van Velzen door de keeper buitenkant paal werd getikt. In de 13e minuut kopte Jordy Perdon uit een corner de 1-0 binnen. Tien minuten later verdubbelde dezelfde Perdon de score na een mooie combinatie met Danny Verwolf. In de tweede helft speelde BLC wat opportunistischer. Maar de overwinning voor Haaften kwam niet meer in gevaar.

Herovina kansloos tegen IFC

herwijnen • Ook voor Herovina is IFC een maatje te groot. In Herwijnen werden alle foutjes simpel afgestraft door de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het werd 1-5. Kevin Steenbruggen redde namens de thuisclub de eer. Binnen twee minuten stond Herovina met 0-2 achter. In de 20e minuut deed IFC er een schepje bovenop en scoorde 0-3. Tot aan de rust wist Herovina de schade beperkt te houden. Herovina speelde in de tweede helft veel beter. Kevin Steenbruggen en Marthijn Hobo kregen nog grote kansen. Toch scoorde IFC nog twee keer. Steenbruggen maakte in de laatste minuut de 5-1 op schitterende wijze. Hij schoot de bal stijf in de kruising.

ASH put moed uit gelijkspel tegen Unitas

gorinchem • De wedstrijd tussen Unitas en ASH heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen wisten niet te scoren. In Gorinchem werd het 0-0. De eerste helft was een schaakspel. Zowel ASH als Unitas namen geen risico’s. Na rust kwam er meer ruimte. Unitas was wel dreigender. Maar het bleef 0-0. Trainer Gilberto Smit was tevreden over de uitslag. “Na de 4-1 nederlaag van vorige week ben ik tevreden met het gelijkspel. We halen een puntje tegen een goed voetballende ploeg. Volgende week spelen we thuis tegen Peursum. Ik hoop dat we een mindere fase kunnen afsluiten.”