Mooie opbrengst voor Amnesty

West Betuwe • In de dorpen van de voormalige gemeente Geldermalsen werd in de afgelopen periode gecollecteerd voor Amnesty International. De collecte leverde een prachtig resultaat op.

Zo’n 40 collectanten gingen langs de deur en er werd daarmee ruim € 3.500,00 opgehaald. Daarnaast brachten ook de digitale collectebussen een mooi bedrag op. In totaal werd er € 5.134,69 gedoneerd.

Het blijkt wel dat steeds meer mensen de strijd voor mensenrechten een warm hart toedragen. Amnesty is dan ook erg blij met het resultaat. Toch zijn er nog niet in elk dorp collectanten. Mensen die een volgende keer ook willen collecteren, kunnen zich opgeven voor de jaarlijkse collecte via www.amnesty.nl.  


Afsluiting project over talenten

Beesd • Na bijna twee jaar geen ouders in de school te hebben gehad, mochten ouders van leerlingen op basisschool Lingelaar nu eindelijk weer een bezoek brengen aan de school. Weken waren de kinderen druk met het ontdekken van eigen talenten, elkaars talenten en bijzondere talenten. Dit alles samen resulteerde in een prachtige tentoonstelling in elke klas.

De ouderraad zorgde voor hapjes, drankjes en vertier. Er was ook nog een juffen-talenten-quiz, waarbij de kinderen en ouders mochten raden bij wie welk talent hoort. Dat bracht dat de kinderen soms stiekem kwamen vragen of de juf kon paardrijden of turnen. Enkele kinderen wisten alle talenten goed te raden. Het was een gezellige drukte en een mooie afsluiting van een prachtig project.


Congres arbeidsmigranten

GELDERMALSEN• De Provincie Gelderland en Regio Rivierenland organiseren het Congres Arbeidsmigranten Regio Rivierenland. Dit is speciaal voor werkgevers, uitzenders, huisvesters, maatschappelijke organisaties, gemeentevertegenwoordigers én arbeidsmigranten.
Arbeidsmigranten zijn niet meer weg te denken uit de Rivierenlandse economie en samenleving. Ze zijn onmisbaar in transport en logistiek en in agribusiness, vooral in fruitteelt en laanboomteelt. Maar ook in de (voedings)industrie en bouw.
In Rivierenland werken naar schatting 15.000-25.000 arbeidsmigranten, zo'n 6-10 procent van de inwoners. De meesten van hen via een uitzendbureau, een deel is in dienst bij werkgevers in de regio. Ze doen seizoensarbeid en ook werk voor langere tijd. Daarmee zijn ze belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio. En daarnaast zijn ze ook inwoners van de gemeenten in de regio.
De acht gemeenten in Rivierenland werken nauw samen om de woon-, werk- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. Samen met werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters maakten ze een plan van aanpak.
Het congres vindt plaats op dinsdag 10 mei 2022 van 13.00 - 17.00 uur in De Pluk Geldermalsen.