leerdam • In het Leerdamse Berenschot mocht dames 1 op de late zaterdagavond aantreden tegen VZV Njord dames 1 uit Veldhoven. De eerste wedstrijd was nipt gewonnen en in die wedstrijd bleken de teams al erg aan elkaar gewaagd te zijn.

De eerste periode verliep moeizaam bij de dames van de thuisploeg en al snel stonden ze op een 0-1 achterstand. Laat in de eerste periode wist Kimberly de Pater een mooie bal in de achterkant van het net bij de tegenstander te gooien, zodat de periode met 1-1 werd afgesloten.
In de tweede periode kwamen de dames beter in de wedstrijd en zorgden samen voor een betere verdediging. Toch lukte het de dames in de aanval niet om hun kansen af te maken. Lisanne Plenter scoorde een mooi doelpunt en zo stond de stand halverwege de wedstrijd op 2-4.
Na drie minuten scoorde de Veldhovense ploeg en na vier minuten spelen wist Merel van der Veen de tegenstander te verrassen met een doelpunt. De dames van De Linge/PCG lieten het er niet bij zitten en na tactische aanwijzingen van coaches Tjerk Noorduyn en Victor Visser zorgden de dames er na een time-out voor dat vanuit een overtalsituatie Kimberly de Pater haar tweede doelpunt kon scoren.
In de laatste periode speelden de thuisspelende dames beter samen, wisten ze te scoren en door het goede keeperswerk van Lisa Schep bleven doelpunten van de tegenstandsters uit. Een minuut voor het einde van de wedstrijd werd de gelijkmakende 7-7 gemaakt. De dames kregen een strafworp mee die door Kimberly de Pater hard in de kruising werd geschoten en het achtste doelpunt opleverde. Met nog een halve minuut te spelen, speelde VZV Njord alles of niets om de gelijkmaker te scoren. Lisa Schep wist deze te stoppen. Eindstand 8-7.

Aanstaande zaterdag speelt dames 1 om 20:00 uur in het Caribabad in Gorinchem tegen LIVO uit Aalten. Daarvoor speelt heren 1 om 19:00 uur tegen BZ & PC uit Bodegraven.