HELLOUW • Asperen blijft volop om de prijzen meedoen. In Hellouw werd ASH ruim met 1-4 geklopt. Twee fouten van de jonge ASH-keeper Sven Reurink hielpen Asperen in het zadel.

Reurink moest de tijdens de warming-up geblesseerd afgehaakte vaste ASH-keeper Tjeerd van den Heuvel vervangen. Op het harde veld verkeek hij zich na ruim twintig minuten op een stuiterend ver schot van Michiel den Hartog: 0-1. Asperen was in het begin beter, maar ASH herstelde zich van die aarzelende start. Kort na rust blunderde Reurink echter weer bij een onschuldige terugspeelbal en zorgde spits Gerard Breider voor 0-2.

Asperen kreeg nu veel kansen en met zijn tweede treffer maakte Gerard Breider al snel er ook 0-3 van. Asperens keeper Dennis Rooijackers keerde daarna nog een penalty van ASH-captain Danny Bijl nadat Marijn Hak was gevloerd. Door een doelpunt van Ruben Boet liep Asperen nog verder weg: 0-4. Met een boogbal redde Thijmen Noordam ruim tien minuten voor tijd de Hellouwse eer: 1-4.