woensdag 30 maart

Workshop navigatie
14:30, Culemborg. In deze presentatie wordt ingegaan op hoe men vroeger moest navigeren, bijvoorbeeld met sextant en kompas. Daarna wordt er verteld over GPS. Wat het is en hoe het werkt. En hoe men eenvoudig zelf kan zien op welke lengtegraad en breedtegraad we leven. Hoofdonderwerp is het overzicht van de apps die men kan gebruiken bij het navigeren met de smartphone. Elisabeth Weeshuismuseum / Bibliotheek op de eerste etage van de boerderij.

donderdag 31 maart

Grastis Belastinghulp
10.00 uur, Culemborg. Wijkcentrum De Salaamander. Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor alle vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda of loop even binnen in Het Weeshuis.

vrijdag 1 april

Inkomstenbelasting
14:00 uur, Culemborg. Buurtcentrum Bolderburen. Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor alle vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Plan een afspraak via de klantenservice van de bibliotheek 0344 639940 of www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

zaterdag 2 april

Opening sociëteit ‘BijOns’
11:00, Culemborg. Het is zover: op zaterdag 2 april om 11.00 wordt aan de Gandhi 205 de nieuwe sociëteit ‘BijOns’ feestelijk geopend met onder meer een geweldige muzikale performance door showband Ferry Stars. Voor kinderen is er een grabbelton vol cadeautjes. De openingshandeling wordt verricht door burgemeerster Gerdo van Grootheest. Iedereen is welkom voor koffie of thee.

Puinbal
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Zelfgebouwde muziekinstrumenten die men bespeelt door ermee te jongleren. In de Gelderlandfabriek zijn de Culemborgse componist Arthur Wagenaar en de Groningse jongleur Guido van Hout begonnen aan het onderzoek voor hun nieuwe voorstelling Puinbal. Kaarten: www.degelderlandfabriek

zondag 3 april

Diversiteits High Tea
15:00, Culemborg. High tea, met hapjes uit diverse windstreken, georganiseerd door Culemborgers met diverse achtergronden. De High tea vindt plaats in Buurtcentrum Bolderburen en is onderdeel van het Diversiteits project, dat financieel ondersteund wordt door het Oranjefonds. Aanmelden is noodzakelijk via aanmeldenbb@gmail.com of door even binnen te lopen in het Buurtcentrum, Prijsseweg 1b. Kosten 2,50 euro.

Tobi Lakmaker
16:00, Culemborg, Gelderlandfabriek. Tobi Lakmaker in de serie Preek & Pint vertellen over zijn zeer persoonlijke debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit. Een nietsontziend, smeuïg en grappig relaas over zijn liefdesleven en zijn eenzame worsteling met zijn gender. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker en een ander thema.

maandag 4 april

Talencafé
19:30, Culemborg, de Fransche School. Zin om nieuwe mensen te ontmoeten en via talen als Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en wie weet welke andere taal verhalen met anderen te delen? Dat kan elke eerste maandagavond van de maand in de foyer van De Fransche School van 19.30-22.00 uur. Entree: €3 (inclusief drankje). Aanmelden bij de online kassa van De Fransche School. Voor meer informatie, mail naar talentheater@gmail.com

Tiel

zaterdag 2 april

Boekenmarkt in De Rank
09:00, Varik. Boekenmarkt in “De Rank”, het gebouwtje naast de Protestantse Kerke aan de Kerkstraat in Varik van 9:00 uur tot 13:00 uur. De opbrengst is bestemd voor het peuter – en kleutertehuis in Moldavië. Belangstellenden die boeken hebben die ze kunnen missen, kunnen contact opnemen met Gerrie van de Westeringh 0344-651989, Jolanda van Londen 06-26839957.

Kinderkledingbeurs Passewaaij
09:30, Tiel. De beurs is zaterdag 2 april van 9:30 tot 11:30 uur in wijkcentrum De Stater aan de Passewaaijse Hogeweg.Tweedekans voorjaar-/zomerkleding en veel merkkleding voor kleine prijsjes! Kleding maten 74 t/m 176, voor jongens en meisjes.Zelf kleding inleveren voor de verkoop?Vraag een inschrijfnummer aan. Houd rekening met aanleveren kleding op vrijdagavond 1 april en weer ophalen zaterdagmiddag. Per adres/gezin slechts één inschrijfnummer vanaf 1 maart via:creatief@passewaaij.nlVermeld naam, adres en telefoonnummer. Maximaal 100 deelnemers.

maandag 4 april

Koffie&Kids
Heb je behoefte aan contacten met andere ouders? Kom gezellig naar Koffie&Kids. Het Klokhuis, sterappelhof 7 Maurik

West Betuwe

dinsdag 29 maart

Soos Geldermalsen
14:00, Geldermalsen. Onder het genot van een kopje koffie gezellig bijpraten, een spelletje spelen of luisteren naar een interessante spreker. Het kan bij de soos. Rode Kruisgebouw, Van Limburg Stirumstraat. Kosten € 4,00. Aanmelden en informatie Welzijn West Betuwe tel 573688.

Start2bike
19:00, Geldermalsen. In vier trainingen van elk ongeveer 2 uur verbeteren de deelnemers de basistechniek op de fiets. Startdatum: dinsdag 29 maart, daarna 5, 12 en 19 april. Tijd: 19.00 – 21.00 uur. Startlocatie: FCV Geldermalsen, Meersteeg 4F, Geldermalsen. Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op www.start2bike.nl.

Bloemrijke initiatieven
19:30, Geldermalsen. De Fruitmotor start een project waarin - naar voorbeeld van het mooie ‘Bloemrijk Enspijk’ - de biodiversiteit binnen dorpskernen in de regio Rivierenland wordt bevorderd. Op dinsdag 29 maart kan men in De Pluk in Geldermalsen een avond komen kennismaken met andere geïnteresseerden. Stuur een mail aan gonzend@defruitmotor.nl.

woensdag 30 maart

55+soos Meteren
14:00, Meteren, Dorpshuis Achtersteweg 17. Op woensdag 30 maart komt Sylvia Dumont van het regionaal archief een presentatie geven over markante vrouwen in de Betuwe. Iedereen is welkom, de entree is 5 euro pp, dat is inclusief 2 keer koffie/thee, koek en gezelligheid. Aanmelden is niet nodig. Ida van Est-Vink 0345569276

Markante vrouwen
14.00, Meteren, Dorpshuis, Achtersteweg 17.Sylvia Dumont van het regionaal archief geeft een presentatie over markante vrouwen in de Betuwe. Iedereen is welkom, de entree is 5 euro pp. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Ida van Est-Vink 0345569276.

vrijdag 1 april

Kledingbeurs Geldermalsen
19:00, Geldermalsen. Op D.V. vrijdagavond 1 april en zaterdagmorgen 2 april is er een kledingbeurs in de kelder van de Bethelkerk, Laan van Leeuwenstein 10 in Geldermalsen. Bezoek alleen mogelijk op inschrijving. Reserveer een uur “shoptijd” via de website www.kledingbeursditendat.nl.

Nijt Talent Orkest
19:30, Herwijnen, De Poort. Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen bij muziekvereniging Wilhelmina een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Aanmelden of langs komen op deze avond in dorpshuis De Poort.

Bingo
20:00, Herwijnen, Clubgebouw. IJsclub D’n Ouwe Wiel in Herwijnen houdt op vrijdag 1 april een bingo in het clubgebouw aan de Schoutensteeg 4 in Herwijnen. Aanvang: 20:00 uur. De deuren gaan om 19:00 uur open.

zaterdag 2 april

Boekenmarkt
9:00, Varik. De boekenmarkt vindt plaats In "De Rank” het gebouwtje naast de Protestantse Kerke aan de Kerkstraat in Varik van 9:00 uur tot 13:00 uur. De opbrengst is bestemd voor het medische kindertehuis in Moldavië.

Kledingbeurs Geldermalsen
10:30, Geldermalsen. Op D.V. vrijdagavond 1 april en zaterdagmorgen 2 april is er een kledingbeurs in de kelder van de Bethelkerk, Laan van Leeuwenstein 10 in Geldermalsen. Bezoek alleen mogelijk op inschrijving. Reserveer een uur "shoptijd” via de website www.kledingbeursditendat.nl. Voor meer info zie www.kledingbeursditendat.nl.

Brassband Harp en Luit
20.00 uur, Vuren, Cultureel Centrum de Koels. De Vurense Brassband Harp en Luit heeft een bijzonder themaconcert op de agenda staan. Dit keer neemt de brassband onder leiding van hun nieuwe dirigent Anno Appelo de belangstellenden met een easy listening-programma mee in de wereld van TopPop Vuren. Het is een doorlopend programma zonder pauze. De toegang is gratis.

zondag 3 april

Stinzenplanten excursie
10:00, Neerijnen. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 3 april een stinzenplanten excursie. De wandeling gaat door het parkbos en de kasteeltuin. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. www.glk.nl/excursies

dinsdag 5 april

Open Eettafel Deil
12.00, Geldermalsen. Elkaar ontmoeten en gezellig samen eten. Het diner bestaat uit een driegangenmenu. Iedere eerste dinsdag van de maand van 12.15 uur tot 14.00 uur in het Duifhuis. Kosten € 10,00, ter plaatse contant te voldoen. Aanmelden bij Rieneke van Gelderen tel. 0345-651436.

Nutslezing
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Kees Terlouw reist met zijn vriend door India, op een motor. Na Manali wordt het Tibetaanse plateau beklommen met bergpassen van boven de 5.000 meter, onverharde wegen en wild stromende rivieren. Terlouw laat deze reis meebeleven door zijn dia's. Ook niet leden zijn welkom, zij betalen € 5, biebleden en HKWB € 4.