Plantengallen

neerijnen • Op 6 april houdt de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe een lezing met Matthijs Courbois over plantengallen in Neerijnen. Plantengallen, ze zitten bijvoorbeeld op bladeren. Maar wat zijn gallen? Hoe ontstaan ze? En waarom? Matthijs Courbois weet er alles van. Hij studeerde af aan de Wageningen Universiteit en werkt nu als flora-en-fauna-expert. De lezing is 6 april om 20.00 uur in Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1 Neerijnen. IVN-leden kunnen deze presentatie gratis bijwonen. Voor niet-IVN-leden is het entreegeld 5 euro. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op ivn.nl/afdeling/west-betuwe/activiteiten.


Deil draait door

deil • Op zondag 3 april is er om 16.00 uur een talkshow in de Sint Michaëlskerk van Deil. Het gaat om Deil draait door (DDD), de maandelijkse talkshow in de kerk van Deil. Ditmaal zijn te gast: Wim Baijense, dirigent van Fanfarekorps De Volharding, en Peter van der Veer, die zich al heel lang bezighoudt met het ontwerpen van de ideale duurzame fiets. Verder is er livemuziek en de Koetjong met een update over evenementen en activiteiten in de omgeving. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.


Bloemrijke akkerranden

rivierenland • In 2022 wil Collectief Rivierenland, net als vorig jaar, samen met de boeren in het rivierengebied 30 tot 40 kilometer aan bloemrijke akkerranden aanleggen. Deze akkerranden zijn drie meter breed en leveren voedsel en dekking aan verschillende vogelsoorten en insecten. Daarnaast geven de randen een fleurig beeld en zijn ze een mooi visitekaartje voor de regio én de agrarische sector. Aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Collectief Rivierenland, https://collectiefrivierenland.nl/gratis-akkermengsels-bloemrijke-akkerranden/. Dit kan tot vrijdag 8 april. Deze actie is specifiek voor agrariërs.