Cabaret in Stroomhuis

neerijnen • Op vrijdagavond 1 april om 20.00 uur treedt cabaretière Manon Kroezen op in Stroomhuis Neerijnen met de voorstelling En toch ga je dood. 

Manon Kroezen (1992) maakt muzikaal cabaret over ons menselijk gedrag. Door middel van vlijmscherpe literaire liedjes en grappige anekdotes waarbij ze lekker grof gebekt over het podium heen walst, houdt ze het publiek een spiegel voor. 

Over gelukkig zijn en succesvol zijn en altijd meer willen hebben. Tijdens de voorstelling vraagt zij zich af of wij als mens überhaupt ooit genoeg hebben? Toegang: € 15,00. Reserveren en informatie:
www.stroomhuisneerijnen.nl


Cheque voor zorgboerderij

Herwijnen/Tuil • Op donderdag 17 maart werden de medewerkers en cliënten van zorgboerderij Nooitgedacht uit Herwijnen verrast met een cheque van 1000 euro die ze kregen van twee vrijwilligers van de kringloopwinkel uit Tuil. Ze waren erg blij met deze gift. 

De kringloopwinkel in Tuil is op woensdag, vrijdag en zaterdag open van 9.00 - 16.00 uur. Alle spullen die schoon, niet beschadigd en heel zijn, kunnen dan worden ingeleverd.


Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

herwijnen • De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, departement Herwijnen, komt bijeen op zaterdag 2 april. De aanvang is om 20.00 uur in de grote zaal van dorpshuis 'De Poort' in Herwijnen. Spreker is Jos Thomasse met het programma 'Zoete Koek', zijn nieuwste conference.

Een amusant programma met de Nederlandse taal en de daarin veelvuldig gebruikte spreekwoorden en gezegden als onderwerp. Voor niet-leden is de entree 5 euro. Meer informatie via
0418-581959.


Lezing: op de motor door India

geldermalsen • Kees Terlouw reist met zijn vriend door India op een motor. Eerst door het vlakke en kleurrijke India, waar er na haast elke bocht een nieuwe indruk opdoemt. Dan gaan ze door de 'lage'-Himalaya waar moessonwolken over de hoge heuvels rollen. 

Na Manali wordt het Tibetaanse plateau beklommen en er ontvouwt zich een spectaculair landschap, met bergpassen van boven de 5.000 meter, onverharde wegen en wild stromende rivieren die moeten worden overgestoken. Ze bezoeken de Sikh-stad Amritsar met de heilige Gouden Tempel. De 4000 kilometer lange motorreis wordt afgerond met een mooie, maar natte rit door de 'lage'-Himalaya.

Terlouw laat deze reis meebeleven door zijn dia's tijdens een avond van het Nut. Dinsdagavond 5 april 2022, aanvang 20.00 uur in De Pluk in Geldermalsen. Ook niet-leden zijn welkom, zij betalen € 5, bieb-leden en HKWB betalen € 4.