• Ramon van Soelen springt hoog op.
• Ramon van Soelen springt hoog op. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Weer nipt verlies voor Tricht voor de derde keer op rij: 0-1 tegen Roda Boys

tricht • Tricht verloor voor de derde keer op rij met één goal verschil. Titelkandidaat Roda Boys imponeerde niet maar keerde na enkele misstappen wel met 0-1 winst op het zegepad terug. Nils Loef maakte na twintig minuten het beslissende doelpunt.

Ruim tweehonderd toeschouwers zagen geen beste wedstrijd. Spannend was het wel want thuisclub Tricht is voorlaatste en moet hevig voor handhaving strijden en Roda Boys wil promoveren. Door de afgelasting van het duel van rivaal SVW is Roda Boys nu even koploper, maar Tricht blijft voorlaatste en ziet de zorgen toenemen. Tricht-trainer Jacob van Zanten weet dat maar constateerde ook dat er zaterdag meer had ingezeten: “Deze nederlaag was onnodig. We hebben zeker voor rust genoeg kansen gehad, maar dan moet je wel scoren. In zo’n wedstrijd dien je op voorsprong te komen; nu werd het na die achterstand lastig. Onze selectie is smal en als dan een paar spelers niet in vorm zijn, heb ik weinig wisselmogelijkheden om middenveld en aanval te versterken.”
Al na anderhalve minuut ging Roda Boys-keeper Paul van der Elzen in de fout, maar Ramon van Soelen profiteerde niet. Na twintig minuten nam Roda Boys na Trichts balverlies op het middenveld de leiding. Sven van Driel lanceerde Nils Loef, die met een laag diagonaal schot scoorde: 0-1. Halfweg de eerste helft leek Roda Boys weer te scoren. Na een pass van Jesse Hobo trapte de uitgelopen Tricht-keeper Rian Drost over de bal heen en kon Nils Loef simpel gaan doelpunten, maar vanwege dubieus hands van Loef blies de Zeeuwse arbiter af. Na een half uur kwam Roda Boys echter ook zelf goed weg. De ver uitgelopen keeper Paul van den Elzen torpedeerde de doorbrekende Tricht-invaller Rick de Jongh maar de scheidsrechter zag er zelfs geen overtreding in. Even tevoren via Owen Hol en later via René van Soelen was Tricht tweemaal dichtbij de gelijkmaker maar de keeper redde beide keren.

Roda Boys en Tricht etaleerden ook na rust weinig stootkracht. Trichtse mogelijkheden voor René en Ramon van Soelen bleven onbenut en Tim van Dijken mikte te hoog en miste een kopkans. Anderzijds werd een schot van Toby Tan door keeper Rian Drost gekeerd. Met 0-1 bleef het zo wel spannend. Tijdens de slotfase kreeg Tricht nog één kans op de gelijkmaker. De harde, verre vrije trap van Tim van Dijken was prima, maar de Roda Boys-keeper redde met een zweefduik.