ASH verliest

hellouw • In Hellouw verloor ASH onverwacht met 1-2 van SSW. In de rust was het nog 1-0 maar in de tweede helft kwamen de gasten uit Dordrecht goed terug en scoorden nog twee keer.In de 43e minuut kreeg ASH een strafschop wegens hands. Deze werd benut door Danny Bijl. Tien minuten na rust kwam SSW langszij toen de Hellouwse keeper knullig onder de bal doorliep. SSW kwam een kwartier later op voorsprong. Een schot vanaf 20 meter vloog pardoes in Hellouwse doel. Leider Niels van Horssen had wel een verklaring. “We hebben de laatste drie wedstrijden alles uit de kast moeten halen. Dan raakt de energie op.”

Overwinning van SVS’65 op Peursum

spijk • In Spijk versloeg SVS’65 Peursum met 4-0. In de rust was het al 2-0 en nadat Peursum in de tweede helft met tien man verder moest, verdubbelde de thuisclub de voorsprong. De laatste tijd goed op dreef zijnde Fitim Meha zette SVS’65 na een kwartier op voorsprong toen hij een vrije trap in het net schoot. Tien minuten later maakte hij met afstandsschot de 2-0. In de 65e kreeg een speler van Peursum voor de tweede keer geel. Tegen tien man kwam de thuisclub op 3-0 voorsprong door verdediger Max Vrolijks. In de blessuretijd werd het 4-0 door Sam Muilenburg.

Rhelico tegen Willem II

tilburg • Na twee doordeweekse wedstrijden speelde Rhelico in Tilburg met 1-1 gelijk tegen de amateurs van Willem II. Op de knollentuin in Tilburg kwam Rhelico niet aan voetballen toe. Daarnaast hanteerde Willem II  de lange bal en creëerde ook geen kansen. Een kwartier voor tijd leek Rhelico de overwinning in de wacht te slepen toen Glenn van Gelderen de 0-1 in het net schoot. Maar na een drukke week vloeide de krachten weg bij de mannen uit Rumpt. Tot overmaat van ramp, kopte Niels Lobregt op schitterende wijze in eigen doel.

Weinig succes

west betuwe • Vier regioclubs hadden midweeks in hun inhaalduels weinig succes. ASH pakte op het veld in Haaften tegen het nog ongeslagen Dordtse GSC/ODS een verdienstelijk 0-0 gelijkspel. Vuren en Herovina leden een nederlaag, terwijl Rhelico één keer won en één keer verloor. Vuren nam in Den Bosch via een doelpunt van Björn Paul al vroeg met 0-1 de leiding maar na een 2-1 ruststand greep de betere thuisclub BLC toch nog met 4-1 royaal de volle winst. Ook Herovina moest in Gorinchem na een 0-1 voorsprong tien minuten voor de pauze door een treffer van Jesse van Vliet alsnog het onderspit delven. Unitas kwam op slag van rust na een ver schot door een fout van Herovina-keeper Job van Vliet tot 1-1 langszij en won uiteindelijk met 3-1 door twee goals in het eerste deel van de tweede helft. Rhelico verloor eerst in Rumpt eervol met 0-2 van het sterke OSS'20. Daarna won Rhelico in Oss wel knap met 1-4 van Margriet door twee goals van topscorer Ferry van Asch, een vrije trap van Sander Noom en een verre knal van Glenn van Gelderen.