rumpt • De biljarters van topteam Carambole D.I.S.C. B.V. pakten punten tegen topteam en nummer 2 Egbersbeek.nl/de Veemarkt uit Doetinchem: 2-2.

De eerste wedstrijd was tussen Lyon Megens en de Duitser Arnd Riedel. De 47/2 ankerkader partij werd gewonnen door Megens waar Riedel weinig in te brengen had. Op de andere tafel speelde Frank Vermeulen tegen Martijn Egbers. Tot de 5e beurt ging het nog gelijk op maar met een serie van 86 werd er door Egbers een streep door ambities van Vermeulen gezet. 

Marco Kivits speelde wederom sterk. Ditmaal tegen Harrie van den Boogaard. Kivits nam meteen in de eerste paar beurten een grote voorsprong. In 7 beurten stond het 72-20 voor Kivits. Na wat tactisch spel over en weer wist Kivits ruim te winnen en de eerste punten werden binnen gesleept.
In de 2e wedstrijd haalde Frank Vermeulen eindelijk weer eens uit. En grove fout in de 6e beurt, 3 caramboles voor de eindstreep werd nog bijna afgestraft maar de voorsprong van 147-22 was te groot voor Egbers om te winnen. Egbers kwam nog ver terug in de nabeurt maar Vermeulen pakte de overwinning in het 71/2 ankerkader.

Lyon Megens en Marco Kivits konden echter niet zorgen voor de dubbele winst tegen de nummer 2 op de ranglijst.  De tafelwissel voor Kivits beviel slecht. Het meer glijdende materiaal was moeilijk aanpassen waar zijn tegenstander geen last ondervond. Harrie van de Boogaard won dan ook in 10 beurten. 

De eindstrand werd hierdoor 2-2. Door deze remise klimt het team bijna uit de degradatiezone. De volgende wedstrijd in de Eredivisie speelt Carambole op 2 april tegen de koploper. Met wereldkampioen bandstoten Jean Paul de Bruijn in de gelederen.