• Menno Cloostermans emigreert naar Zwitserland.
• Menno Cloostermans emigreert naar Zwitserland. Foto: Kimberly de Pater

dordrecht • Het eerste herenteam van waterpoloclub De Linge/PCG heeft zaterdag de topper in de eerste divisie tegen MNC Dordrecht gewonnen.

Het werd in een spannend duel uiteindelijk 11-13 voor de Leerdams/Gorinchemse combinatie en daarmee komen de heren in verliespunten gelijk. 

De eerste periode ging gelijk op: 3-3. Er waren onder andere twee goals van Nick van de Heuvel. Na de tweede periode stond De Linge/PCG achter met een minimaal verschil (9-8)

De Linge/PCG kwam nog beter in de wedstrijd. Een sterke derde periode werd gevolgd door een solide vierde periode en het maakte uiteindelijk dat de Linge/PCG er toch met drie punten naar huis ging. 

Afscheid

Zo werd er in stijl en met een topresultaat afscheid genomen van heren 1 speler Menno Cloostermans, die emigreert naar Zwitserland. 

Doelpuntenmakers: Victor Visser 4, Oscar Visser 3, Quint Gerdes en Nick van de Heuvel beiden 2, Tjerk Noorduijn en Marvin Ros - beiden 1.

Aanstaande zaterdag 12 maart speelt het eerste herenteam van De Linge/PCG in Bilthoven om 19:20 uur tegen BZC Brandenburg. Dames 1 speelt om 17:00 uur in Berenschot Leerdam tegen De Rijn uit Wageningen.