JCI Lek en Linge actie Oekraïners

geldermalsen • De inwoners van Oekraïne hebben op dit moment te maken met een noodsituatie. Velen zijn op de vlucht geslagen of leven in angst voor wat komen gaat. 

Marith Vos, voorzitter van JCI Lek en Linge legt uit: "Iedereen is zeer geraakt door de situatie in Oekraïne. Als JCI Lek en Linge helpen we graag waar dat kan.”
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijde organisatie. Uit contacten met JCI besturen in onder meer Oekraïne en Slowakije, blijkt aan welke producten de meeste behoefte is. Op dit moment zijn dat persoonlijke hygiëne producten, medische hulpgoederen en lang houdbare etenswaren. De gevraagde producten staan vermeld op deze lijst https://lnkd.in/efYr8NfA. Iedere vier uur wordt deze lijst geactualiseerd.
Samen met onder andere JCI Polen, JCI Slowakije en JCI Roemenië is er een logistiek netwerk opgezet. Het transport voor de goederen vanuit Nederland naar Slowakije is geregeld. JCI Slowakije zorgt er, zodra dit kan, voor dat de spullen naar Oekraïne gebracht worden.
Iedere bijdrage is welkom. Wanneer goederen van de lijst verzameld zijn, doet men het volgende:
1. Pak goederen (indien mogelijk) in een stapelbare doos in (bananendozen of verhuisdozen zijn uitermate geschikt hiervoor).
2. Pak de goederen zodanig in dat deze gedurende het transport veilig zijn.
3. Pak goederen zoveel mogelijk per categorie in per doos.
4. Plak een label op iedere box die aangeeft wat er in de box zit. Zo kunnen de goederen snel gesorteerd en beschikbaar gesteld worden.
Thijs Magielse, lid van JCI Lek en Linge, heeft zijn loods aan de Busterweg 20, 4153 RJ Beesd beschikbaar gesteld als inzamellocatie voor deze regio. Zaterdag 12 maart kunnen hier tussen 9.00 en 17.00 uur spullen worden afgeleverd.
Meer informatie? JCI Kamers in het hele land werken samen aan deze inzameling. Voor meer informatie over de landelijke actie zie https://jci.nl/oekraine