West Betuwe JAM 10&11
West Betuwe JAM 10&11 Foto:

west betuwe • Welzijn West Betuwe houdt 10 en 11 juni de eerste editie van West Betuwe Jam. Een festival dat draait om vitaal ouder worden, leefbaarheid en vrijwilligers.

Twee dagen vol gezelligheid, leuke activiteiten, inspirerende sprekers, aanbieders van lokale producten, workshops, theater en muziek.
"We hebben op de vrijdag een vol programma", zegt Babs Bergs consulent ouderen bij Welzijn West Betuwe. "Je kunt je laten informeren in de verschillende stands over alle onderwerpen die met vitaliteit en ouder worden te maken hebben. Zo zijn er stands over langer veilig thuis wonen, aanpassingen aan woningen en zorgaanbieders uit de regio. Het leuke is dat het niet alleen stands zijn met informatie er is ook volop gelegenheid om mee te doen en je te laten inspireren. Er zijn leerzame workshops over verschillende onderwerpen van veilig om gaan met geld tot gebruik van snufjes en gadgets op gebied van domotica. Er is een escaperoom met als thema vrijheid en er is natuurlijk volop aandacht voor positieve gezondheid. Welzijn West Betuwe zet in beweging dus naast dat je mee kunt zingen en dansen tijdens de optredens zijn er bijvoorbeeld ook workshops percussie, yoga en nordic walking".

Inwoners zorgen er in West Betuwe samen voor dat het leven in de dorpen en stadjes aangenaam is. Er zijn veel verenigingen en initiatieven van inwoners. Al deze initiatieven groot of klein zijn cruciaal voor de leefbaarheid in West Betuwe. De gemeente West Betuwe ondersteunt inwonersinitiatieven financieel met de leefbaarheids en kernbudgetten. 

De zaterdag van West Betuwe Jam staat in het teken van vrijwilligers en de leefbaarheidsinitiatieven in de kernen. Verschillende initiatieven krijgen de ruimte om zich te presenteren en anderen te inspireren. Op het programma staat de uitreiking van de leefbaarheidsbokaal en  vrijwillgers kunnen zich laten verwennen op het gebied van beauty en ontspanning, deelnemen aan de ontspannende, inspirerende en creatieve workshops en natuurlijk is er muziek, theater en volop mogelijkheid om te ontmoeten. 

Toegang tot West Betuwe JAM is gratis voor alle inwoners van West Betuwe. 

Welzijn West Betuwe is blij dat Lek & Linge locatie De Lingeborgh in Geldermalsen hun locatie beschikbaar stelt voor de eerste editie van West Betuwe JAM. Een mooie samenwerking.