• WNC’er Joël Sanaky in actie
• WNC’er Joël Sanaky in actie Foto: Jeroen de Bruin

waardenbrug • WNC blijft bovenin de eerste klasse meetellen. In Waardenburg werd verdiend met 3-1 van FC De Bilt gewonnen. Kay van den Boogaard, Michael Soepnel en Eyoub Allaoui scoorden voor WNC.

Vier punten achter de ook weer winnende koplopers Huizen en Zuidvogels kon WNC zich geen misstap veroorloven. Dat gebeurde ook niet, want het tegenvallende FC De Bilt kreeg klop en haakte definitief af bij de kopgroep. WNC-trainer Cor Prein begroette blij de kostbare winst: “Deze belangrijke wedstrijd moesten we winnen. Dat is goed gelukt en de zege was ook terecht. Alleen hadden we vaker moeten scoren. Zeker Gideon Emanuels had wel drie doelpunten moeten maken. Nu is het zaak nog een paar keer te winnen tot de uitmatch tegen Zuidvogels over drie weken. WNC wil dit seizoen in elk geval de promotienacompetitie halen.”

Twee goals

WNC had offensief nog weinig laten zien toen de Biltse keeper Tim van Dompzelaar na stoorwerk van WNC-captain Nehemia Sanaky gruwelijk in de fout ging. WNC-topscorer Kay van den Boogaard profiteerde in de 24e minuut dankbaar met zijn negende competitiedoelpunt: 1-0. De WNC-aanvalsopbouw was vrij traag en de corners bleken weinig effectief, maar na zo'n door FC De Bilt slecht weggewerkte hoekschop liep de thuisclub in de 42e minuut toch tot 2-0 uit. WNC-verdediger Michael Soepnel knalde vanaf 25 meter de bal fraai in doel: 2-0. Slordigheden van Matthijs van Gessel en Roman Rahmani hadden de spanning al vroeg na rust kunnen terugbrengen, maar Sander van den Berg profiteerde niet en mikte bij de beste kans naast. Twintig minuten na rust kwam FC De Bilt echter fortuinlijk wel aan een tegentreffer. WNC-keeper Dick van Loon trapte op het hobbelige veld over een onschuldige terugspeelbal van Roman Rahmani heen en daardoor belandde die bal ongelukkig in eigen doel: 2-1. Vier minuten later schoot Gideon Emanuels bij een riante kans naast.

Pas in de 81e minuut stelde WNC met 3-1 de belangrijke winst veilig. Na een vlotte combinatie tussen de net ingevallen Mirel Ibrahimovic en Kay van den Boogaard zorgde de ook pas zes minuten tevoren ingevallen Eyoub Allaoui met een raak schot voor de bevrijding: 3-1. Tijdens de slotfase had WNC vooral via Gideon Emanuels nog verder afstand kunnen nemen, maar hij scoorde steeds niet. Dus bleef het 3-1 ook door een goede redding van WNC-keeper Dick van Loon in de slotminuut.