• De drie leerlingen Noortje, Maxime en Maya uit groep 8 doen dit als een werkproject ‘Pittige Plus Torens’.
• De drie leerlingen Noortje, Maxime en Maya uit groep 8 doen dit als een werkproject ‘Pittige Plus Torens’. Foto: Aangeleverd

geldermalsen • Kinderen van de Oranje Nassau School in Geldermalsen zijn een flessenactie begonnen om geld in te zamelen voor het Wereld Natuurfonds en het Ronald McDonald Huis.

De drie leerlingen Noortje, Maxime en Maya uit groep 8 doen dit als een werkproject ‘Pittige Plus Torens’ waaraan de school deelneemt. 

Jantina Rekker, juf van groep 8: “Ik ben verbaasd over wat ze hebben gedaan. Ze doen dit allemaal zelf in het werk Pittige Plus Torens. Kinderen die hieraan werken zijn meer- en hoogbegaafde leerlingen. De tijd die ze vrijmaken, na het basiswerk van school goed te hebben gedaan, wordt besteed aan creatief denken, ontdekken van vaardigheden en samenwerken aan een project. Dit voorkomt dat die kinderen vastlopen. Deze kinderen vinden de school saai omdat de leerstof hen geen uitdaging biedt. Het is voor kinderen van groot belang dat ze passend onderwijs krijgen. Ze krijgen de ruimte om creatief te denken. Dit hier is een geweldig voorbeeld. Deze drie kinderen hebben zelf de doelen bedacht en hoe ze geld bij elkaar willen halen. Dat is in dit geval lege flessen inzamelen. In de gang hebben ze een kist staan en roepen de ouders op hierin hun lege flessen te deponeren als ze de kinderen naar school brengen. Ik heb ook begrepen dat ze zelf armbandjes hebben gemaakt en die gaan ze huis aan huis verkopen. Ik ben niet alleen blij dat ze dit doen, maar ook geweldig trots.”

Pittige Plus Torens

Deze meisjes zijn niet de enige op de Oranje Nassau School die creatief bezig zijn. Vanaf groep vier krijgen de uitblinkers al extra aandacht op de school. Creatief denken is erg belangrijk en door ze die kans te geven gaan ze ook graag naar school. Zo is er een groepje wat bezig is met het ontwerpen van een bordspel voor kleuters en het realiseren van een knikkerbaan waarbij de knikkers altijd in beweging zijn. Het leren samenwerken en nadenken over hoe het te ontwerpen.

Flessenactie

De lege-flessenactie is begin deze maand begonnen en loopt tot 10 april. De dames hopen minimaal 150 euro bij elkaar te brengen. Wie steunt dit goede doel niet? 

Lege flessen, met statiegeld, toch gewoon even afgeven bij de school aan de Van Limburg Stirumstraat 1, in Geldermalsen.