WHV wint voor eigen publiek

asperen • De Asperense volleyballers WHV speelden afgelopen zaterdag na lange tijd weer eens een wedstrijd in eigen huis. Tegen Sliedrecht Sport werd het 3-1.

WHV begon wel aardig, maar dacht door de goede start dat ze dit klusje wel even zouden klaren. En daar wenste Sliedrecht niet aan mee te werken. De bezoekers werkten hard voor de punten en dwongen WHV tot hetzelfde. Mede dankzij het feit dat de service voor Asperense maatstaven ondermaats was, werd het uiteindelijk een gelijkopgaande set met een spannende slotfase. Gelukkig wist WHV in deze fase wel aan de goede kant van de score te blijven. Het tweede setpunt werd verzilverd door middenaanvaller Wildrik van de Plassche nadat deze knap werd aangespeeld door spelverdeler Niels Reder. Met 26-24 was de voorsprong een feit.

Deze voorsprong bleek echter geen bevrijding te zijn voor de mannen van WHV. Het spel werd slordiger. De passing was niet altijd even zuiver en verdedigend werkte de ploeg misschien wel te hard. Spelers liepen elkaar soms in de weg in het achterveld. En daarnaast werd de bal vaak net niet zorgvuldig genoeg behandeld. Het oogde kortom allemaal wat ongelukkig in deze fase. Sliedrecht had het daarentegen beter voor elkaar. Doordat spelverdeler Niels Reder veelvuldig werd gedwongen om over de buitenkanten te spelen, konden zij zich daar prima op instellen. De setwinst ging met 20-25 dan ook terecht naar de bezoekers.

Waar WHV in de slotfase van de tweede set al een opleving liet zien, trok de ploeg deze lijn door in de derde en vierde set. De servicedruk werd opgevoerd met onder meer enkele prima reeksen van René Roth. Maar ook de passing werd zorgvuldiger zodat de Asperense middenaanvallers meer in het spel betrokken konden worden. Deze variatie betaalde zich uit. De aanvallers van WHV kwamen steeds makkelijker tot scoren ondanks het feit dat Sliedrecht hard bleef werken in de verdediging. Zeker Stefan Arp kwam in deze fase aanvallend prima uit de verf. En zo wisten de Asperense mannen de 3-1 zege uiteindelijk toch nog relatief gemakkelijk binnen te halen.


Bridge Lingewaal

lingewaal • Op 9 februari is de 2e avond in de 2e serie gespeeld Er is in 2 lijnen gespeeld, wat onderstaande scores opleverde: A-lijn: 1. Toos Feunekes & Wim Klijn - 59.25%; 2. Anneke van Velsen & Anton van Velsen: 58.75%, 3. Willemien Bosson & Truus Janssen - 56.81%, 4. Jan Nierop Groot & Hiltjo van der Woude - 53.13%, 5. Riet van Lit & Henny Nierop Groot: 52.25%. B-lijn1. Bep de Man & Truus van der Woude - 59.13%, 2. Antonette van der Velden & Floor Middelkoop - 57.92%, 3. Willem Heemskerk & Herman van Meteren - 52.50%, 4. Helen Stenfert Kroeze & Leo de Graaf - 50.00%. Op maandagmiddag 7 februari is door BC Lingewaal de 2e keer in de middagcompetitie gespeeld met onderstaande uitslag: 1. Henny van den Hurk & Ank Rietbergen - 62.50%, 2. Marja IJgosse & Henk Steenbergen - 59.38%, 3. Bep Boet & Toos Feunekes - 56.88%4. Corrie van Hoeven & Leo de Graaf - 56.25%.