• Herovina was uiteindelijk te sterk voor Asperen.
• Herovina was uiteindelijk te sterk voor Asperen. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

herwijnen • Op een drassig veld in Herwijnen werd de bezoekers een slordige wedstrijd voorgeschoteld. De thuisclub ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Na rust scoorde Jesse Van Vliet (2) en Kevin Steenbruggen.

De trainer van Heroniva ,Marcel de Groot, was tevreden. “Het was een mooie overwinning. We hadden de wedstrijd goed onder controle. Laatste kwartier van de eerste helft had Asperen het betere van het spel. De tweede helft waren wij beter en hebben we niets meer weggeven. De 2-0 hadden we eerder moeten maken. Uiteindelijk makken wen hem in de 85e minuut. Maar we hadden het veel eerder kunnen afmaken wanneer we zorgvuldiger hadden gevoetbald.” Aldus de trainer van Herovina.

Rommelig

Zowel Herovina als Asperen hadden in het eerste kwartier moeite met het zware veld. Het was rommelig en het spel speelde zich vooral rond de middencirkel af. Maar na 15 minuten kwam Herovina uit zijn schulp. In de 20e minuut had dezelfde Steenbruggen de 1-0 op de schoen. Na een goede combinatie op links tussen Wilfred van Maaren en Senna Zwamborn belandde de bal voor de voeten van Kevin. Maar tot ieders verbazing schoot hij de bal hoog over. In de twintigste minuut was Steenbruggen de aangever. Hij legde de bal panklaar op de 16 meter voor de aankomende Coen de Ridder. Maar zijn schot werd schitterend gered door keeper Dennis Rooijackers.Na een half uur begon Asperen een offensiefje. Spits Gerard Breider, die het moeilijk had tegen het Haaftens duo Niek Overheul en Wouter Schram, was twee keer dicht bij een doelpunt maar hij stuitte in eerste instantie op Schram en daarna op keeper Rik Verploegh. Verder dan een paar plaagstootjes kwam Asperen niet.

Herovina kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van de actieve De Ridder werd door keeper Rooijackers gepareerd. Maar in de rebound schoot Jesse van Vliet hem onberispelijk binnen. Hierna zakte Herovina iets terug en probeerde via de counter de 2-0 te scoren. Dat lukte in eerste instantie niet. Telkens kwam men een teentje te kort. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Een uittrap van de Herwijnense keeper was kaasje voor Steenbruggen. Hij schudde zijn tegenstander van hem af, stoomde door naar het vijandig doel en scoorde 2-0. Twee minuten later was de buit definitief binnen voor de thuisclub. Uit een scherpe voorzet van uitblinker De Ridder kopte Van Vliet de 3-0 binnen.