Dubbel verlies voor Carambole

rumpt • Op zaterdag 12 februari is de competitie hervat in de Eredivisie voor Topteams. Na een pauze van bijna 3 maanden moest Carambole D.I.S.C. B.V. in Rosmalen aantreden tegen De Hazelaar XL Box. Twee weken geleden kon de herstart al plaats vinden in de Eredivisie. Echter door het afmelden op het laatste moment van tegenstander Dibo The City vond de wedstrijd geen doorgang.

In de eerste ronde begon Lyon Megens tegen de Belg Johan Devos. Een kaderpartij in het 47/2 die beide kanten op kon vallen. In de nabeurt leek het erop dat Megens gelijk maakte en had hij de ballen nog compact op de kop van de tafel liggen bij 3 caramboles voor de eindstreep. Een remise werd helaas niet behaald. Op de andere tafel speelde Frank Vermeulen tegen Peter de Bree. Geen hoog niveau en de Bree trok in 10 beurten aan het langste eind. Marco Kivits speelde daarentegen voor zijn gevoel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar toch wist hij zijn partij ruim te winnen van Robert van Stevendaal.
In de 2e speelronde had Frank Vermeulen een redelijke start. Materiaalpech zorgde voor wat tegenslag. Het verlengstuk van zijn keu bleef vast zitten en moest de gehele bus uit het ondereind worden gedraaid. Met een 20-25 gram lichtere keu was het gevoel compleet weg. Vele kansen liet hij liggen en produceerde hij simpele missers. Lyon Megens speelde goede en minder goede stukken in zijn partij. Met zelfvertrouwen, een sterk begin en hoge series wist hij een ruime voorsprong te pakken, echter wist hij dit niet vast te houden en viel compleet stil. In de slotpartij wist Kivits wederom in het bandspel te winnen. Ruim 6 moyenne op materiaal wat niet geheel binnen zijn gevoel lag, zorgde desondanks voor een prima persoonlijke prestatie. Ondanks deze winst werden in totaal beide partijen met 4-2 verloren. Hierdoor staat Carambole D.I.S.C. B.V. op de laatste plaats.