Barok aan de Lek in Culemborg

Culemborg • Tussen 24 en 27 februari vindt in drie kerken in Culemborg het debuut plaats van Barok aan de Lek. Henriëtte Wirth is -  samen met haar vriend Pablo Gregorian - initiatiefnemer van dit festival. 

De initiatiefnemers van dit muziekfestival zijn beiden dertigers en twee jaar geleden in het centrum van Culemborg komen wonen met hun dochtertje. Henriëtte is pianist, klavecinist en barokharpist. Daarnaast geeft ze piano- en klavecimbelles in het centrum van Culemborg. Pablo is tenor en theoretisch natuurkundige en werkt als zangsolist maar ook als ensemblezanger bij onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging.

Weeshuizen

Henriëtte zegt dat met een bijzonder weeshuis in de stad en zoveel in Culemborg wonende musici het niet de vraag was óf maar wanneer er een muziekfestival zou worden georganiseerd rond het thema van weeshuizen. 

"Na een geslaagd barokconcert in een volle Barbarakerk in de serie van De Roos van Culemborg van afgelopen zomer, bleek er vraag naar meer van dit soort concerten. De Roos organiseert al jarenlang allerlei culturele activiteiten in de binnenstad, waardoor de benodigde organisatorische kennis en ervaring ook in huis was. Misschien speelt het ook een rol dat wij pas net in Culemborg zijn komen wonen en heel graag ons enthousiasme voor muziek willen delen met zoveel mogelijk Culemborgers. Dit festival vinden wij een heel mooie manier om dit te doen." 

Ook kinderen zijn een belangrijke doelgroep van het festival.