Graffitikunstenaars gezocht

leerdam • Stadspodium GO in Leerdam is op zoek naar getalenteerde graffitikunstenaars, die de nieuwe mobiele bar een spectaculair nieuwe uitstraling willen geven. Geïnteresseerden kunnen hun ontwerp dan vóór 1 april aanstaande sturen naar info@go-leerdam.nl, met vermelding 'graffiti'. De bar is circa 6,5 meter breed en 1,25 meter hoog. De benodigde verf wordt vergoed door stadspodium Go.  


Bouw gemeentehuis start eind maart 

geldermalsen • De verbouw van het gemeentehuis van West Betuwe start eind maart. Dat maakt de gemeente vorige week bekend in een brief aan de gemeenteraad. De bouwwerkzaamheden van de zogenaamde (t)huisvesting gaat vier maanden later van start dan gepland. Dat heeft te maken met de mislukte aanbesteding afgelopen zomer. Twee maanden later kwam er wel een 'deal' met WAM & Van Duren Bouw BV te Winterswijk. De aannemingsovereenkomst werd gesloten op 22 december. 

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de optimalisatie van het technisch ontwerp en de omgevingsvergunning. De huisvesting moet voldoen aan programmatische eisen van duurzaamheid, dienstverlening en het Samen Betuws werken. Er is ook nog gesleuteld aan het ontwerp. Zo zal de tourniquet bij de hoofdentree worden vergroot. De meerkosten zijn 40.000 euro. "Op deze wijze doen wij recht aan onze ambitie om een inclusieve gemeente te willen zijn."