Meedenken over tiny houses in Enspijk

enspijk • Het is moeilijk voor mensen die dringend op zoek zijn naar een huis om een betaalbare woning te vinden. 

Door te starten met een Tiny Houses project in Enspijk zou een aandeel geleverd kunnen worden om de markt gedeeltelijk van het slot te gaan halen. 

Jan en Mariska Verploeg zijn jonge ondernemende mensen en eigenaar van een stukje grond in het Betuwse dorp Enspijk. Verkopen willen ze niet maar meedenken in maatschappelijke oplossingen past in hun denkwijze. En zo ontstond het idee van Tiny Houses Enspijk. Door dit soort woonoplossingen zal de druk op de woningmarkt niet verder oplopen is het idee.

Aanvraag

Op dit moment ligt er een aanvraag bij gemeente West Betuwe om Tiny Houses toe te staan. Het idee het verhuren van stukje grond om een eigen Tiny House op te bouwen. Daarnaast zullen er ook en aantal compleet verhuurbare Tiny Houses worden geplaatst door de eigenaren zelf. 

Een Tiny House is een nieuwe woonvorm met een duidelijke filosofie. Kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 vierkante meter vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ze staan op een (tijdelijke) fundering, maar ook op wielen.

"Dat is niet het enige voordeel, want ook vanwege hun tijdelijke aard is plaatsing eenvoudig", benadrukken Jan en Mariska. "Het bestemmingsplan hoeft immers niet te worden aangepast, want een omgevingsvergunning volstaat." 

Gemeente West-Betuwe heeft momenteel nog geen beleid omtrent Tiny Houses, medio 2022 wordt dit beleid verder uitgewerkt.

Veel reacties

Er kwamen nu al zoveel reacties bij Jan en Mariska Verploeg binnen op de kleine tijdelijke huisjes, dat er een FB, Insta en website www.tinyhouseenspijk.nl is ontstaan." 

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen omtrent Tiny House Enspijk kunnen vriend worden van de pagina op Facebook en zich aanmelden op de website 

q www.tinyhouseenspijk.nl