Benedetta
Benedetta Foto:

geldermalsen • Deze week vertoont LingeFilm de fraaie western The Power of the Dog over twee rivaliserende broers op hun ranch in Montana (vrijdag 11 februari en woensdag 16 februari 19.30 uur).

Op zaterdag 12 en zondag 13 februari (eveneens om 19.30 uur) draait Benedetta, de langverwachte nieuwe speelfilm van Paul Verhoeven. 

The Power of the Dog 

The Power of the Dog is een prachtige neo-western van regisseur Jane Campion (bekend van The Piano). Acteur Benedict Cumberbatch speelt de macho cowboy Phil Burbank, een keiharde ondernemer, die zich door niemand iets laat zeggen. Samen met zijn broer George is hij eigenaar van een grote ranch in Montana. De broers zijn elkaars tegenpolen, Phil is hardvochtig maar wordt bewonderd door zijn werknemers, George is vooral zachtaardig. Wanneer George in het geheim trouwt met de weduwe Rose, begint een wrede strijd tussen de mannen, waarbij Rose en haar gevoelige zoon het slachtoffer zijn. Door een verhaal van grofweg een eeuw geleden te verbinden met hedendaagse thema’s als 'giftige mannelijkheid', maakt Campion een gelaagd portret van onzekere mensen die in de knel raken in een snel veranderende wereld. Volgens de Filmkrant is Campion met deze film op de top van haar kunnen, met deze indrukwekkende en verontrustende psychologische thriller die lang blijft naspoken.

Benedetta

Bernadetta is historisch drama over Benedetta Carlini, de 17e-eeuwse non in een klooster in Toscane, die door visioenen werd geplaagd en voor haar lesbische geaardheid vervolgd. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot.
De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag, zaterdag, zondag en woensdag 19.30 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.