• Betuwefotograaf (r.) Marinus de Keijzer ontvangt eerste exemplaar van de legpuzzel.
• Betuwefotograaf (r.) Marinus de Keijzer ontvangt eerste exemplaar van de legpuzzel. Foto: Aangeleverd

geldermalsen • De Gereformeerde Gemeente in Tricht-Geldermalsen verkoopt legpuzzels. De foto op de puzzel van 1000 stukjes toont de molen in Deil, weerspiegeld in het water, warmgekleurd door de opgaande zon.

De foto is gemaakt door Betuwefotograaf Marinus de Keijzer. Hij kreeg onlangs het 222e exemplaar van de puzzel overhandigd. 

Hanneke Boer

Deze puzzelactie is georganiseerd ten behoeve van kinder- en vrouwenwerk dat gedaan wordt door Hanneke Boer in Cambodja. Zij is vanuit de Gereformeerde Gemeente van Geldermalsen uitgezonden. 

Hanneke wordt ondersteund door de thuisfrontcommissie, die ook het initiatief voor de puzzel heeft genomen. 

De opbrengst van de puzzel komt ten goede aan het zendingswerk dat Hanneke mag doen op het zendingsveld in Cambodja.

De puzzel is te koop voor 15 euro en is te bestellen via het e-mailadres thuisfront@gergemtrichtgeldermalsen.nl.

Zendingsorganisatie 

ZGG is de zendingsorganisatie van de Gereformeerde Gemeenten. "Zij geeft uitvoering aan de opdracht van de Heere Jezus om uit te gaan naar alle volken om het Evangelie te verkondigen." De ZGG is actief in Albanië, Cambodja, Ecuador, Guinee, Indonesië en Nigeria.

In Cambodja zijn volgens ZGG gebieden waar weinig mensen het Woord van God kennen of waar slechts enkele heel kleine huisgemeenten bestaan. In 2016 is de landelijke ZGG hier begonnen met zendingswerk.

"Dat werk bevindt zich de eerste jaren in een oriëntatiefase. Na hun uitzending leren de zendingswerkers in twee jaar de basis van de taal en de cultuur kennen in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh."

Sociale netwerk

Na de keuze van een gebied begint het ingroeien in het dorp of de lokale gemeenschap. "Het leren kennen van het sociale netwerk is nodig om te bepalen op welke manier het zendingswerk vormgegeven kan worden. Via de gelegde contacten wordt het Evangelie uitgedragen."