Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Klimaatgesprekken bij Duurzaam West Betuwe

Algemeen

GELDERMALSEN • Coöperatie Duurzaam West Betuwe organiseert op dinsdagavond 15 februari vanaf 20.00 uur in De Knop in Geldermalsen een avond voor mensen die met elkaar hun zorgen willen delen over het klimaat en hoe zij daarmee omgaan. 

“De problemen rondom het klimaat zijn niet mis”, zegt Duurzaam West Betuwe in de aankondiging. “Soms staan de kranten staan er vol mee, soms hoor je een tijdje niets. Intussen doen veel mensen hun best duurzamer te leven. Ze eten geen of minder vlees, mijden het vliegtuig, scheiden afval, pakken zoveel mogelijk de trein en kopen minder spullen. De Klimaatmars in Amsterdam heeft meer dan 40.000 mensen op de been gebracht. Maar als je dan leest over grote bedrijven die overal mee weg lijken te komen, dan kan de moed je in de schoenen zinken. Sommigen spreken zelfs over een klimaatdepressie.”

Initiatiefnemer Tom Bijnagte maakt dit soort gevoelens graag bespreekbaar tijdens de zogenaamde ‘klimaatgesprekken’. In een veilige setting biedt hij een kleine groep mensen de mogelijkheid om openhartig met elkaar in gesprek te gaan en te reflecteren op de eigen zorgen over het klimaat en alles wat daarmee samenhangt. Ook is er ruimte om tips, ervaringen en inzichten te delen. 

Interactieve bijeenkomst
“Het is de bedoeling”, zegt Tom “dat iedereen weer iets opgeruimder naar huis gaat, dan dat hij/zij binnenkwam. We maken er een interactieve bijeenkomst van, met aandacht voor elkaars verhaal. Iedereen is welkom, maar we vinden het belangrijk dat de groep niet te groot is. Mocht er veel belangstelling zijn, dan organiseren we op een ander moment gewoon nog een keer klimaatgesprekken.”
Aanmelden voor deze avond kan via de website

www.duurzaamwestbetuwe.nl