beesd • Iedereen die te maken heeft met dementie kan elkaar weer in Beesd ontmoeten. Op woensdag 9 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur is er weer een Alzheimer Trefpunt in het Klokhuis Beesd.

Door de grote impact van dementie op zowel de patiënt zelf als hun naasten, willen wij iedereen graag van praktische informatie voorzien en ervaringen uitwisselen.

Bij het aankomende Alzheimer Trefpunt zullen dementieconsulenten Antoinette Piels en Esther van Aalst de diverse vormen van dementie bespreken als ook casemanagement en begeleiding in de thuissituatie. Naast alle informatievoorziening van de sprekers is het ook mogelijk om tijdens het Alzheimer Trefpunt in contact te komen met lotgenoten, andere mantelzorgers en deskundigen. De toegang is gratis. Bij het Trefpunt worden de richtlijnen van de RIVM gevolgd. Aan bezoekers wordt gevraagd een mondkapje te dragen en een QR-code mee te nemen. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.

Na dit Alzheimer Trefpunt staan de volgende bijeenkomsten op het programma: 9 maart - Thuiszorg en overgang naar verpleeghuis & Wet Zorg en Dwang (WZD), 13 april - Levensboek en op 11 mei - Activiteiten voor mensen met dementie (o.a. beweging, lokale activiteiten). Het volledige programma op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland/alzheimer-trefpunt-west-betuwe.