• Elise Zijlstra
• Elise Zijlstra Foto: aangeleverd

haaften • Elise Zijlstra (EZ) uit Haaften start een pop/rock koor in Haaften. De repetities vinden plaats in De Burcht van Haeften in Haaften en iedereen in en rondom Haaften is welkom om mee te zingen.

“Als er genoeg animo is, kunnen we snel aan de gang met de repetities. Ik kan niet wachten”, zegt Elise vol enthousiasme. Ze heeft alles in de steigers staan en al heel wat mooie nummers gearrangeerd.  Elise heeft er enorm veel zin in om iedereen in Haaften en omstreken die (een beetje) kan zingen de kans te geven om zich aan te melden voor het koor. Janneke Holleman, zakelijk leider & Beheerder van De Burcht van Haeften, was aangenaam verrast toen het verzoek van Elise kwam of het mogelijk was om elke week te komen repeteren. “Een pop/rock koor is er nog niet in Haaften en het brengt gezelligheid en reuring. Altijd goed.”

Elise vertelt dat ze jaren geleden ook al eens een koor heeft opgericht. Dat was bij haar toenmalige werkgever een klein onderdeel van haar werk. Daar genoot ze van. Naast haar fulltimebaan, volgde ze in haar vrije tijd haar muzikale hart en studeerde af als zangeres en zangdocent aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Niet lang daarna zegde ze haar baan op en ging helemaal voor haar grote passie: zingen en haar kennis delen met iedereen die graag zingt en zich wil ontwikkelen. Een grote droom kwam uit door deze rigoureuze keuze te maken. “Nooit meer wat anders voor mij. Dit is waar mijn hart ligt en waar ik super happy van word.”

Zangstudio

Inmiddels heeft ze haar eigen zangstudio in Haaften waar ze zanglessen geeft en opnames maakt. Ook wel bekend als Het Zangparadijs. Verder wordt ze al heel wat jaren ingehuurd bij verschillende koren om op vocaal niveau te coachen. "Zo'n leuke uitdaging, elke keer weer, om een koor technisch maar zeker ook qua beleving goed te laten zingen. Daar krijg je zo'n enorme kick van met z'n allen." De koren kennen inmiddels de populaire zangmethode Complete Vocal Technique (CVT) erg goed. Daardoor krijgt het zoveel meer dynamiek en hebben ze enthousiast publiek. "Voor mij is het nu tijd om zelf weer een koor op te richten en te coachen. Mensen meerstemmig, mooie nummers met elkaar laten zingen. Daar kan ik zo van genieten.” Een mooie bijkomstigheid is dat Elise het hele koor op vocaal gebied kan laten groeien vanwege haar achtergrond. Daar gaat ze zich voor de volle honderd procent voor inzetten. "Het is tijd om weer te zingen met anderen. Goed om die positieve stofjes die vrijkomen tijdens het zingen, weer eens lekker de kans te geven om actief te worden. Daarom start ik dit pop/rock koor in Haaften. Ik hoop dat veel mensen zich gaan aanmelden. Ik heb er zoveel zin in.” Meer info:

q www.EZsinging.nl/TheEZvoices.