Lister vestigt zich in Leerdam

leerdam • Lister is een organisatie die al ruim 30 jaar mensen met psychiatrische- en/of verslavingsproblemen helpt. Verspreid over diverse locaties in de omgeving van Utrecht helpt men mensen om hun leven weer op de rit te krijgen door ze te begeleiden en in sommige gevallen ook huisvesting aan te bieden. Vanaf april gaat Lister dit ook doen in Leerdam. Momenteel wordt het voormalige politiebureau aan de Koningin Emmalaan verbouwd om ook daar 25 cliënten onderdak te bieden en te helpen hun plek te vinden in de maatschappij. 

De dichtstbijzijnde Lister-locatie was vooralsnog in IJsselstein, maar de organisatie zag genoeg reden om ook in Leerdam een locatie te openen. 

Kitty van Elst vertelt: "We hebben de nodige cliënten in de regio zitten die op zichzelf wonen en die we ondersteunen. Die helpen we bijvoorbeeld met geldzaken, boodschappen doen of werk zoeken. Daarnaast gaan we dus 25 cliënten huisvesten in Leerdam. Dit zijn mensen last hebben van psychiatrische klachten en die daardoor bijvoorbeeld last hebben van somberheid of angstaanvallen. Mensen die op deze locatie komen wonen hebben geen actieve verslaving en zijn dus clean."


Workshop bij De Kruidenbrouwerij 

asperen • De Kruidenbrouwerij verzorgt op 5 februari van 9.30 tot 12.30 uur een workshop natuurlijke verzorgingsproducten maken. We maken een bodybutter, gezichtsmasker, haargel, kruidenscrub en een gezichtsspray. 

De prijs voor deelname bedraagt 57,50 euro. Dat is inclusief koffie/thee en iets lekkers, reader en alle materialen. Uiteraard nemen de deelnemers de producten mee naar huis. 

De workshop wordt gehouden in de omgeving van Asperen. Opgeven kan via info@dekruidenbrouwerij.nl.