• De kinderen met boekje 'Ebbe en het grote gevaar'.
• De kinderen met boekje 'Ebbe en het grote gevaar'. Foto: Aangeleverd

herwijnen • Jolanda Zonneveld verzorgde donderdag gastlessen voor de groepen 5 en 6 van de School met de Bijbel in Herwijnen.

Ze onderstreepte het gevaar van zwerfafval. "Zwerfafval is een groeiend probleem, waar je ook kijkt overal ligt wel wat", zeggen de afvalbrigades in de gemeente West Betuwe. "De Corona tijd doet ook nog eens een extra duit in het zakje, mondkapjes en afhaal verpakkingen overal vind je het terug. Het is om te janken. Langs wegen in plantsoenen, bij winkels het wordt steeds erger."

Er moet volgens de schoonmakers een bewustwording worden gecreëerd, vindt ook Ingrid van Ooijen van de zwerfafvalbrigade Herwijnen. De Stichting Dorpsplatform Herwijnen onderstreept het belang. 

'Echt geïnteresseerd'

Die laatste heeft het dan ook mogelijk gemaakt dat Jolanda van Zonneveld van het initiatief Zonder natuur geen toekomst op de basisscholen van Herwijnen mocht langskomen om een leuke interactieve gastles te geven, over de gevaren van zwerfafval. Jolanda van Zonneveld was bepakt met posters en borden. De kinderen kregen het (voor)leesboekje van 'Ebbe en het grote gevaar' cadeau. "Wat is het toch ontzettend leuk om dit te doen en wat fijn dat de kinderen echt geïnteresseerd zijn. Samen maken we het verschil."

q www.zondernatuurgeentoekomst.nl