WEST BETUWE • Op de Oranje Nassauschool in Geldermalsen hebben alle acht groepen de afgelopen twee in quarantaine gezeten.

Maar van het massaal naar huis sturen van klassen op scholen in de gemeente West Betuwe is op dit moment geen sprake. De meeste scholen staan aan de goede kant van de streep. Er wordt gewoon lesgegeven. Besmetting onder docenten en kinderen is er wel, maar niet verontrustend. Bij de Lingeborgh in Geldermalsen is de epidemie eigenlijk onder controle.

Fenneke van Lent: “De besmettingen zijn wel groot en best zorgelijk. Op dit moment is er één klas naar huis. De besmettingen verspreiding zich over de hele school, dus ook onder de docenten. Van de honderdvijftig zijn er op dit moment vijf in quarantaine. Schuiven met roosters en de leerlingen soms een uurtje eerder naar huis. We merken wel dat de kinderen zelf wat onrustig worden. We geven wel het advies mee dat de kinderen zelf thuis tweemaal per week testen. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe regels.” Bij het basisonderwijs aan de scholen De Hoeksteen in Spijk en De Wegwijzer in Heukelum, beiden zijn aangesloten de Stichting Logos, zijn dit jaar nog geen problemen geweest. 

Boosterprik

Directeur Margreet de Deugd zegt over de corona: "We hebben nog geen klassen naar huis gestuurd en dat is fijn. Wel zijn er drie gezinnen in quarantaine. Ja en daarvan blijven de kinderen thuis. Gelukkig heeft het personeel allemaal de boosterprik gehaald. Aan de ouders vanaf groep zes vragen we wel de kinderen, tweemaal in de week, thuis te testen. We hebben van het Rijk zelftests gekregen en die geven we de kinderen mee. Ik mag me best gelukkig prijzen met nog geen klassen naar huis en vooral de steun van de ouders en leerkrachten. We moeten het toch samen doen.”