Politie pakt drie inbrekers met hulp wijkbewoners

meteren • Dinsdagavond hebben wijkbewoners uit Meteren de politie geholpen tijdens een melding heterdaad inbraak op een bouwterrein. 

Mede door deze hulp konden drie verdachten worden aangehouden. “Trots op deze wijkbewoners”, schrijft wijkagent Sanne van den Brink op Instagram. “Dank jullie wel, echt geweldig gedaan.”


Heukelum en Asperen zoeken ‘dorpskunstenaars’

asperen/heukelum • Aukje en Laura, inwoners van Asperen en Heukelum, doen een oproep aan de inwoners van deze dorpen ons te helpen bij het op een mooie manier vastleggen van hun woonplaatsen en de omliggende natuur. Dit kan in de vorm van een tekening of schilderij, een foto, maar ook gedichten of dorpsverhalen en anekdotes ontvangen we graag. Heel 2022 kunnen bijdragen worden ingezonden. Zowel professionals als amateurs zijn van harte welkom om een bijdrage te leveren. Maximaal drie inzendingen per persoon. Gedurende het jaar zal een selectie van de inzendingen te zien zijn op onze Facebook- en Instagrampagina onder de naam: De Goede Grond. (op Instagram is dat ‘degoedegrond’).

Aukje en Laura hopen uiteindelijk genoeg materiaal te kunnen verzamelen om een boek uit te brengen en wellicht ook een tentoonstelling te organiseren. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar degoedegrond2022@gmail.com.


Lezing Aart Bijl gaat niet door

vuren • Het bestuur van de historische vereniging 'De Heerlijkheid Vuren' heeft besloten om de aangekondigde lezing 'Het boerenleven; uit de kunst' van Aart Bijl op dinsdag 25 januari niet door te laten gaan. Dit heeft te maken met de onzekerheden rond de corona-problematiek.