• Veel helpende handjes tijdens Oliebollendrive
• Veel helpende handjes tijdens Oliebollendrive Foto: aangeleverd

herwijnen/vuren • Deze alternatieve verkoop was georganiseerd door de familie Bakker van Bakkerij Bakker uit Herwijnen.

Het oliebollenfestijn werd van dinsdag tot en met oudjaarsdag gehouden op het terrein van ATG Audiovisueel aan de Laaglandseweg in Vuren. Klanten hoefden de auto niet uit en alles gebeurde verder op gepaste afstand. Bakkerij en lunchcafé Bakker wilden op deze manier iets leuks organiseren voor de mensen in deze periode vol coronamaatregelen.
De automobilisten reden eerst door een laan van kerstbomen, waarna ze door een heuse drive thru gingen van verlichting en vrolijke verkopers. Op die manier kregen ze een sfeervolle beleving cadeau. Ze begonnen de route met het doorgeven van de bestelling. Vervolgens reden ze door naar de volgende 'stop': het prijzenrad.

Daan Bakker (10 jaar) vermaakte het publiek bij het prijzenrad, waarbij kinderen mochten draaien. De kinderen werden verrast met lekkers uit de eigen bakkerij, zoals een zouten ring, kaasstengel of een zoete krakeling.
De automobilisten konden met een claxon aangeven of ze tevreden waren met de service van Daan. De laatste stap van de route was het afhalen van de verse bestelling die coronaproof werd aangereikt op 1,5 meter afstand door middel van een mooie bakkersschep. Tijdens de hele route werd er sfeervolle muziek gedraaid.

Familiegebeuren

De gehele familie Bakker was betrokken bij de organisatie. Zo verzorgde Arjan samen met zoon Rick het bakkerij gedeelte, Dieneke regelde de gehele personeelsplanning en de verkoop, Lisa verzorgde de styling van het gehele pand, Tom verleende allerlei hand- en spandiensten en zoon Daan was van de entertainment. Kortom, een echt familiebedrijf.

Succes

Wat of wie zijn er deze dagen allemaal door de drive thru gekomen? Er kwamen mensen te paard, op de fiets, met een ambulance, begeleiders met bewoners in een rolstoel en natuurlijk met de auto. "Iedereen had wel zin in een leuk coronaproof uitje. We kunnen wel zeggen dat de drive thru een succes is geweest", zeggen Arjan en zoon Rick. "Wie weet volgend jaar weer."