Uitslag loterij WHV

asperen • Sportvereniging WHV heeft gesteund door cafetaria De Wiel ondanks de coronamaatregelen veel loten verkocht. De trekking van de loterij vond dit jaar plaats op donderdag 29 december in de hal van de sporthal. Daarnaast was de trekking te volgen via een livestream. Cees Roth trok de winnende loten onder toezicht van een aantal leden. Adriaan de Bie won de hoofdprijs van 200 euro. De tweede, derde, vierde en vijfde prijs gingen naar Conny van de Water (70 euro), Mirjam Steenis (40 euro), Dagmar van Arkel (25 euro) en R. de Fockert (20 euro). Geldprijzen van 15 euro gingen naar Nelleke Middelkoop, Leo Mulder, Antoine Kremer, Babette, Teus van Wijk. De geldprijzen van 5 euro waren voor Bert Bos, Janny la Verge, Hadassa Bkker, Antoine Kremer en Gijs van Oostrum.


Keepersochtend

regio • Voetbalvereniging LRC Leerdam organiseert op zaterdag 23 januari, in samenwerking met Keepersschool PEAK Elite Culemborg, een 'winterse' Keepersochtend voor alle keepers tussen de 8 en 18 jaar uit Tiel, Leerdam en omgeving. De ochtend is, zo aan het begin van het nieuwe jaar, een mooi moment om bij professionele trainingsvormen alles te geven, plezier te hebben, jezelf te verbeteren of nieuwe keeperstechnieken te leren van gediplomeerde trainers. Samen met keepende leeftijdsgenoten. Aanmelden voor de Keepersochtend kan via de mail, keepersschoolpeak@gmail.com, onder vermelding van naam, leeftijd, club en team. Kosten: 12,50 euro, per pin of contant te betalen.


Man aangehouden na woningbrand

geldermalsen • Zondagavond om tien voor negen werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. De brandweer had het brandje snel onder controle en heeft vervolgens de woning geventileerd. Er is een man nagekeken door de ambulancedienst en vervolgens aangehouden voor brandstichting. Het is niet bekend, of het om de bewoner gaat.


Aanhouding na ongeval op A15

tiel • Op de A15 richting Nijmegen, net voorbij de afslag Tiel-West, vond donderdagmiddag rond kwart voor vijf een ongeval plaats. Een bestuurder, die mogelijk onder invloed was, veroorzaakte het ongeval. 

De mogelijk beschonken automobilist die het ongeval veroorzaakte, reed al enige tijd op de snelweg en bracht het overige verkeer in gevaar. Een oplettende automobilist belde 112 en bleef zijn positie doorgeven aan de meldkamer. Net voorbij de afslag Tiel-West ging het mis en ontstond het ongeval. Hierbij waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. 

Eén auto belandde op zijn kop en de veroorzaker van het ongeval belandde in tegenovergestelde richting tegen de vangrail. Door het ongeval ontstond een lange file en de A15 zat volledig dicht.
Beide voertuigen zijn afgesleept, de verdachte automobilist is aangehouden.