geldermalsen • Half januari start Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen met een nieuw project voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Tien maanden lang onderzoekt een kleine groep jongeren wat nou precies ‘thuis’ is, wat maakt dat je je ergens thuis voelt en wat het betekent als je je thuis moet verlaten en ergens ver weg, in een ander land, een nieuw leven en een nieuw thuis moet opbouwen. In dit project werken Nederlandse jongeren samen met statushouders jongeren uit de gemeente West Betuwe. Samen werken ze toe naar een theatervoorstelling die eind oktober en begin november gespeeld zal worden. Toneelgroep T-jater zoekt voor dit project jongeren die willen spelen, die decorstukken willen bouwen én die hun verhaal willen vertellen.
Het idee is ontstaan toen theatermaakster Dinie van Oort werkte aan de voorstelling Echo’s uit de Oorlog. Ze vroeg zich af hoeveel overeenkomsten de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog zouden hebben met de verhalen van jonge statushouders. Al in de eerste gesprekken werd ze gegrepen door de verhalen van de jongeren en werd het idee voor dit nieuwe project geboren.

Kleine spelersgroep

Dinie kiest bewust voor werken met een kleine spelersgroep: vier tot vijf spelers zijn genoeg. Met deze ‘kleinheid' wil ze in de voorstelling tot een kwetsbaarheid komen, die snijdend is, want dat is precies wat bij deze voorstelling, THUIS, past. De spelers moeten gedreven zijn en ze moeten vooral geïnteresseerd zijn in het verhaal van hun leeftijdgenoten; jongeren die niet in vrede zijn opgegroeid, maar in oorlog. Maar ook jongeren die hun verhaal willen vertellen, zoekt ze nog steeds. 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@toneelgroep-t-jater.nl of te bellen naar 06 - 14 64 60 82. Natuurlijk het liefst zo snel mogelijk en nog voor 16 januari.