vrijdag 9 december

Bingo in Uitwijk
20.00 uur, Hoefpad 2, Uitwijk. In plaats van de traditionele draaiavond, organiseert Fanfare Juliana uit Uitwijk dit jaar een gezellige bingo op vrijdagavond 9 december om 20.00 uur in de Hoogt in Uitwijk. Bingoboekjes kosten 20,00 euro en zijn te koop aan de deur.

Kerstbingo
20.00 uur, ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1, Andel. Op vrijdag 9 december organiseert Oranjevereniging Juliana uit Andel een Kerstbingo. De wordt gehouden in ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1 te Andel. De bingo start om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

zaterdag 10 december

Kerstmarkt in Nieuwendijk
10.00 uur, Kerkweg 3, Nieuwendijk. In de Gereformeerde Kerk van Nieuwendijk is er op zaterdag 10 december tussen 10.00 uur en 16.00 uur weer een gezellige kerstmarkt. Er is weer van alles te koop. Kerstbloemstukken (groot en klein, modern en klassiek), zelfgemaakte advocaat, gebreide en gehaakte sokken, sjaals, dekentjes, speelgoed, kinderkapstokjes, mooie kerstkransen en groendecoraties om op te hangen. Ook zijn er zelfgemaakte cakes, boterkoek, slaatjes, enzovoorts. Kom genieten van een kop koffie/thee met wat lekkers. De opbrengst is bestemd voor de kerk. Het adres is Kerkweg 3 te Nieuwendijk.

Sfeervolle kerstvakantie
10.00 uur, Loevestein 1, Slot Loevestein, Poederoijen. Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein deze kerstvakantie. Het kerstverhaal op Loevestein wordt verteld van 10 december tot en met 8 januari. Het museum is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur, behalve op eerste kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag, dan is het gesloten. Een kaartje is online of aan de kassa te koop. Er zijn regelmatig leuke extra’s, zoals live muziek en workshops. Check voor bezoek de website, www.slotloevestein.nl.

Kerstconcert
20.00 uur, Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2, Gorinchem. Vocaal Ensemble Cantate en Barok Consort Musica Aeterna, onder leiding van Niels Kuijers, willen op zaterdag 10 december graag verrassen met een aansprekende uitvoering van een aantal bijzondere composities. Het concert vindt op zaterdag 10 december plaats in de Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2, in Gorinchem. Aanvang is om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open. Toegangsprijs via www.musicaaeterna.nl is 20,00 euro en aan de kassa op 10 december is dit 22,50 euro. Kinderen tot 16 jaar krijgen gratis toegang.

zondag 11 december

Kinder-kerstvoorstelling
13.30 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. ZieZus speelt een kinder-kerstvoorstelling op Kasteel Dussen. Maar dat doen ze niet alleen: de spelers hebben de kinderen nodig om er samen een warme, muzikale en humorvolle theatermiddag van te maken. Voor iedereen vanaf 4 jaar, drie kwartier plezier in de burgerzaal van kasteel Dussen. En als het kan genieten we na afloop van de voorstelling met zijn allen nog even na, met een beker warme chocolademelk, een kerstransje of zoiets. Kinderen en volwassen betalen voor de entree 7,50 euro per persoon, met vriendenpas SKVD/JCP is dit 4,50 euro per persoon. Neem voor meer informatie een kijkje op www.kasteel-dussen.nl.

StoryTrail Theaterwandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Op zondagmiddag 11 december neemt verteller Hubertus van Theatergezelschap Stadsavonturen zijn publiek mee naar het verre verleden. In het prachtige decor van de oude vestingstad laat Hubertus je kennismaken met de helden en schurken uit de woelige stadsgeschiedenis. De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 11 december 2022 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van StoryTrail.

KerstGalabal
14.30 uur, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. In de grote zaal van dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk wordt iedere tweede zondagmiddag van de maand om 14.30 uur een dans- en contactmiddag voor paren én alleenstaanden georganiseerd.  Dit keer een KerstGalabal waar iedereen verwacht wordt in feestelijk outfit, met daarna voor de liefhebbers een uitgebreid Kerstbuffet. Aanvang is om 14.30 uur en het duurt tot 18.00 uur, aansluitend is het Kerstbuffet. Entree kost 7,00 euro (pinnen niet mogelijk bij entree). Deelname aan het buffet kost 25,00 euro (pinnen wél mogelijk in Tavenu). Reserveren deelname aan het buffet via sonjavanderleur39@gmail.com o.v.v. naam en aantal personen.

vrijdag 16 december

Lessons and Carols
20.00 uur, Dorpsweg 10B, Hoornaar. Op vrijdag 16 december is er in de Hervormde kerk van Hoornaar een kerstconcert met Lessons and Carols. Naast mooie, bekende Engelse kerstliederen, klinken er werken van o.a. de componisten mac Millan en Victoria. De liederen worden afgewisseld door teksten uit de bijbel. De schriftlezingen worden verzorgd door Maarten Klink en Machteld Blokland. De entree is gratis, er is een collecte voor het Leger des Heils. Aanvang is 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Bingo in kerstsfeer
20.00 uur, De Korten Bruggert 7, Eethen. Op vrijdag 16 december is er weer bingo in dorpshuis Teratina. Dit keer vindt de bingo plaats in kerstsferen en is er een gratis ronde met mooie prijzen. De zaal is open om 19.00 uur, er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur. In de pauze is er een verloting, met prijzen passend bij het seizoen.

Collegium Altena
20.00 uur, Elfhuizen 3, Geertruidenberg. Collegium Altena, het kamerkoor uit Altena, laat zich horen rond de kerstdagen. Meezingen met de mooiste Engelse Carols? Dat kan bij hen op het allerhoogste niveau. Begeleid door Theo-Hans Kuijvenhoven op hobo, Eric Pijper op fagot en Nico Blom op orgel geven zij op 16 december in de Geertruidskerk in Geertruidenberg een feestelijk Kerstconcert, waarop bezoekers ook volop de gelegenheid krijgen om mee te zingen. Aanvang is om 20.00 uur. Toegang kost 15,00 euro. Reserveren kan via info@collegiumaltena.nl. Dit concert wordt op 23 december herhaald in het Sleeuwijks Kerkje.

zaterdag 17 december

The Unoriginals
21.00 uur, Doornseweg 2B, Nieuwendijk. The Unoriginals komen op zaterdag 17 december naar Xinix. Met een niet zo originele naam, maar met een fantastisch originele en ‘MTV unplugged’ stijl brengt de band The Unoriginals met de bekende rockchick Dilana Smith, de mooiste en krachtigste pop/rockcovers. Xinix gaat zaterdag 17 december om 21.00 uur open en The Unoriginals spelen vanaf ongeveer 21.30 uur Entree kost voor leden 9,00 euro, in de voorverkoop 10,00 euro en aan de kassa 11,00 euro. Meer info en voorverkoop via www.xinix.nl.

dinsdag 20 december

Zingend naar Kerst
19.30 uur, ‘t Buitenhoff, Buitenlaan 1, Andel. Het koor Soli Deo Gloria uit Andel geeft op 20 december een kerstconcert. Hiervoor zijn extra zangers welkom. Wekelijks wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, in ’t Buitenhoff in Andel. Maak vrijblijvend op 15 november een repetitie mee. Meer informatie is te verkrijgen bij Wim Hoesen (0183-441835) en via www.solideogloriaandel.nl.

donderdag 22 december

Kerstmiddag ouderensoos
14.00 uur, ‘t Rondeel, Het Rond 2, Woudrichem. Ouderensoos De Zalmtrek houdt op donderdagmiddag 22 december de traditionele kerstviering in ‘t Rondeel in Woudrichem, met aansluitend een koffiemaaltijd. De kosten bedragen 12,00 euro per persoon voor donateurs en 20,00 euro voor niet-donateurs. Opgeven kan tot 14 december bij Chris Golverdingen, via 06-51786653.

zaterdag 24 december

Kerstzangavond
19.00 uur, Bethelkerk, Sigmondstraat 47, Werkendam. In de Bethelkerk te Werkendam, zal er op zaterdag 24 december een kerstzangavond gehouden worden. Met medewerking van gemend koor ‘Sjier Hasjiriem’, het jeugdkoor ‘Asaf‘ en jongerenkoor ‘Cantilena’. De organist van deze avond is Willem den Boer. Opening, meditatie en sluiting zal verzorgd worden door ds. H.J. Agteresch. De avond zal om 19.00 uur beginnen, de kerk in vanaf 18.30 uur geopend. Er zal gecollecteerd worden voor het ‘Deputaatschap voor Israël’. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Kerstnachtdienst
21.00 uur, Dorpsstraat (tegenover nummer 13), Rijswijk. Schaapskooi Altena houdt op zaterdag 24 december een kerstnachtdienst. De dienst begint om 21.00 uur. Het thema van de dienst is ‘Jezus licht van de wereld'. Er zullen liederen gezongen worden en de blijde boodschap wordt verteld. Vanaf 20.30 uur is er inloop met koffie en iets lekkers. Na afloop van de dienst zal er warme chocolademelk uitgedeeld worden. Iedereen is van harte welkom.

woensdag 28 december

Winterwandeling Fort Giessen
13.00 uur, Fort Giessen, Giessensesteeg 2, Giessen. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar organiseert Fort Giessen een wandeling in de wijde omgeving van het fort (ca. 6 km). Starten kan om 13.00 uur en 14.00 uur vanaf Fort Giessen. Halverwege wacht een kop warme chocolademelk en na terugkomst op het fort kan men genieten van een kom erwtensoep. De kosten bedragen 4,00 euro per persoon, ter plaatse te betalen. Inschrijven moet voor 20 december via tilborgj@kpnplanet.nl.